Sport

2015.05.27. 13:46

Csak 12 csapat - Drasztikusan csökken az NB I. létszáma

A Győri ETO, a Kecskemét, a Nyíregyháza, a Pécs és a Pápa sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a labdarúgó NB I. következő idényében 12 csapat szerepel.

Pum András

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága keddi ülésén elutasította a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pécs és az NB I-ből amúgy is kiesett Pápa fellebbezését, míg a Győr be sem adott ilyet. Az MLSZ legkésőbb a 2017/18-as idénytől 12 együttesre csökkentette volna a mezőnyt, így azonban már a 2015/2016-os szezonban is 12 csapat alkotja az NB I-et. A kevesebb csapat miatt háromszor 11 fordulóból áll majd a bajnokság. Az NB I-es licencet nem kapott csapatok legfeljebb az NB III-ban indulhatnak a következő szezonban.

Gaál Bálint (zöld mezben) és csapata, a Haladás még harcol a bentmaradásért, a Nyíregyháza viszont klublicenc híján már elesett. A földön Pekár László, balról Predrag Bosnjak (Fotó: Unger Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!