Sport

2015.05.27. 16:51

Csillagék a béke jegyében tornásztak

Két szombathelyi tornász, Csillag Tünde és Dévai Boglárka is dobogós helyzésekkel tért haza az ukrajnai Sztella Zaharova Kupáról.

Horváth Erika

Tavaly az ukrajnai belpolitikai válság, háborús helyzet miatt elmaradt a soros Sztella Zaharova Kupa nemzetközi tornaverseny. Idén, az elmúlt hétvégén azonban megrendezték a 13. viadalt, amelyre fenntartásokkal és félelemmel ugyan, de elutazott a magyar női válogatott is. A Szombathelyi Sportiskola két tornásznőjén – Csillag Tündén és Dévai Boglárkán kívül még a KSI-s Al-Salty Dália alkotta a csapatot.

A magyar különítmény azzal a hatalmas kenyérrel, amit a megnyitón kaptak az összetartozás és a béke szimbólumaként. Balról: Rácz Gábor edző, Csillag Tünde, Al-Salty Dália, Alina Kozich és Déva Boglárka Fotó: Szombathelyi Sportiskola

A szombathelyiek edzője, Rácz Gábor kísérte a triót, a delegáció vezetője pedig az a kijevi születésű Alina Kozich volt, aki jelenleg a magyar válogatott mellett tevékenykedik. A hat nemzet képviselőinek viadalán a magyarok két arany-, három ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek. Az első versenynapon megnyerték a csapatversenyt mindössze 0,4 pont előnnyel az házigazda Ukrajna előtt. Az egyéni összetett eredményhirdetésénél Csillag a dobogó második, Dévai a harmadik fokára állhatott fel. Vasárnap a szerenkénti döntőket rendezték, melyekbe országonként legfeljebb két-két versenyző juthatott be. Dévai Bogi saját edzője asszisztálása mellett bátran végrehajtotta a nehezebb ugrását is, meg is szerezte az aranyat ezen a szeren, sőt, meglepetésre gerendán is. Utóbbin Al-Salty második lett. Csillag Tünde kedvenc szerén, talajon nem maradt érem nélkül: ezüstöt akasztottak a nyakába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!