Sport

2015.03.26. 14:24

Diákolimpia futószalagon

Megyei körkép - Egymást érik a 2014/2015. tanév diákolimpiai versenyei. Elsősorban még a megyei döntők, de a hétvégén két országos finálé is lesz.

Unger Tamás

A hétvégén két országos diákolimpiai döntőt is rendeznek vasi csapatokkal. Az V–VI. korcsoportos amatőr kosárlabda fiú megyei döntőjében a Műszaki végzett az első, a Kereskedelmi a második, a sárvári Tinódi a harmadik helyen. A lányoknál Bolyai, Kereskedelmi és Kölcsey a sorrend. A hétvégi, Miskolcon rendezendő 16 csapatos országos döntőben a fiúknál a Műszaki, a lányoknál a Bolyai képviselheti Vas megyét.

Szombaton és vasárnap Kozármisleny lesz a házigazdája az alsó tagozatosok játékos sportversenyei döntőjének. A legjobb nyolc csapat között szerepelhet a szintén itt rendezett elődöntőben elsőként végzett Zrínyi csapata. A Derkovits harmadik lett az elődöntőben, így lecsúszott a pótselejtezőről, ahonnan a másodikaknak még volt lehetőségük a továbbjutásra.

Németh Kitti nagy szerepet vállalt az NLG lány kosárcsapata (V. kcs.) megyei sikerében. Fotó: Unger Tamás

Már több IV. korcsoportos labdajáték megyei döntője is lezajlott. A fiú röplabdázóknál a vépi Hatos jutott az országos elődöntőbe, második a Zrínyi, harmadik a Váci lett. A IV. korcsoportos kézilabdában a fiúknál Bolyai, SZOI (Szentgotthárd) és Kardos (Vasvár) az első három sorrendje, míg a lányoknál Nádasd, Zrínyi és SZOI. A III. korcsoportos fiú kézilabdázóknál a Szentgotthárd nyert a szombathelyi Gothard és a vasvári Kardos előtt. A IV. korcsoportos kosárlabdában a fiúknál a Paragvári lett az első, a körmendi Somogyi a második, a harmadik helyen pedig a Bolyai és a Zrínyi osztozott. A lányoknál is a Paragvári volt a legjobb, második a Dési, harmadik a Zrínyi.

Az V. korcsoportos kosárlabda diákolimpia megyei döntőjéből a fiúknál egyenes ágon az első helyett körmendi Kölcsey csapata harcolta ki az elődöntőbe jutást. Selejtezőn van még esélye erre a második NLG-nek is. A harmadik a Gépipari (Műszaki) lett. A lányoknál két csapat indult: a Bolyait legyőző NLG folytathatja az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!