Sport

2014.07.31. 15:25

Futsal: Formálódik a Haladás VSE játékoskerete

Gőzerővel készül a bajnoki rajtra a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Alakul a gárda kerete is.

Tóth Gábor

Már több mint egy hete tréningezik a Haladás NB I-es futsalcsapata. Egyelőre bő kerettel dolgozik a gárda új spanyol trénere, Marcos Angulo – de a kép azért tisztul.

– Sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt régi játékosunk, Sipos Nobert mégsem tér vissza a csapatba – számolt be a fejleményekről Bokor Zsolt, a Swietelsky-Haladás VSE futsal szakosztályának az elnöke. – Ugyanakkor a játékengedélyét kikérjük, és ha a jövőben szerencsésen alakulna a helyzet, akkor bármikor bekapcsolódhat a munkába. Beszámolhatok viszont egy új igazolásról: a sárvári születésű, tavaly a MAFC gárdáját erősítő Máthé András aláírt hozzánk – vagyis sikerült egy vasi játékossal erősítenünk. Az Illés Akadémiáról frissen kikerült Hoós Patrik, Vlasich Dániel és Kollár Péter próbajátékon vesz részt, adott számukra a lehetőség, hogy a szakmai stábot meggyőzzék a tudásukról. Két kapust is tesztelünk, közülük Tyukász Péter az ismertebb, aki az Aramisz és a MAFC színeiben komoly élvonalbeli rutinra tett szert. Az ő leigazolására komoly esélyt látok. A másik hálóőr Matyi Benjamin, ő most ismerkedik a futsallal.

Sipos Norbert (jobbról) elkezdte a munkát, de mégsem lehet a Swietelsky-HVSE játékosa. Balról a fiatal Hajmási Milán (Fotó: Unger Tamás)

Az edzőmeccsek menetrendje, augusztus 4., hétfő: Aramis–HVSE. Augusztus 13., szerda: Szlovákia, nemzetközi mérkőzés. Augusztus 18., hétfő: Veszprém–HVSE. Augusztus 21., csütörtök: Wiener Neustadt (Bécsújhely)–HVSE.

Változáson megy keresztül a bajnokság. Tavaly 12 csapat kezdte az NB I-es pontvadászatot, de menet közben visszalépett a Rákosmenti. A napokban megszűnt a Dunakeszi gárdája, a MAFC pedig visszalépett az NB II-be. Így elképzelhető, hogy a tavaly kiesett Debrecen marad az első osztályban.

– Egyelőre a szövetségtől hivatalos kiírást nem kaptunk, így nem tudjuk, hogy hány csapat fut neki a 2014/2015-ös bajnokságnak, és a lebonyolítás rendjéről sincs információnk – zárta szavait Bokor Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!