Sport

2014.12.29. 19:15

Egis Körmend: Már Will Walker is bekapcsolódott a közös munkába

Körmend - Vasárnap megkezdte a közös munkát új vezetőedzőjével, Déri Csabával és új amerikai irányítójával, Will Walkerrel az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Horváth Erika

Az NB I. alapszakaszának felénél tartunk, és az Egis Körmendnél lezajlott a második edzőváltás is. December 23-án jelentették be, hogy a távozó Ante Perica helyére Déri Csabát szerződtették. Az új vezetőedző a karácsonyi ünnepek után, vasárnap állt munkába, és az eddigi másodedzővel, Hencsey Tamással napi két edzést vezényelve kezdték meg a Rába-parti együttes legújabb korszakát. Akkor csatlakozott szintén a csapathoz a Walter Lemon helyére érkezett szintén amerikai hátvéd, Will Walker is. Tizenkétfős kerettel dolgoznak, sajnos Sömenek Martinra nem számíthatnak, mert január elején térdműtét vár a 21 esztendős játékosra.

- Mindenkinek kötelező minden edzésen résztvennie - szögezte le Zsebe Ferenc, a körmendi kosárklub ügyvezető elnöke. - Itt van a három légiósunk, Ryan Richards és Charles Burgess utóbbival egyelőre január végéig hosszabbítottunk szerződést, valamint az új fiú, Will Walker is. Ő garantált szerződést kapott, hiszen jól ismerjük a képességeit és tudását, tudjuk, milyen ember. Abban bízunk, hogy vele sokkal jobb lesz a csapatszellem is. Nagy változásra van szükség e tekintetben is, nem lehet, hogy bárki is ne a csapat, hanem az egyéni érdekeit tartsa szem előtt.

Déri Csaba (jobbról) magyaráz. Mellette Marko Popadics, mögötte Charles Burgess, Will Walker Fotó: Szendi Péter

A piros-feketék számára január 7-én folytatódik a bajnokság (kezdődnek meg az alapszakasz visszavágói) a Nyíregyháza látogat Körmendre.

- A lehető legtöbb meccset kell nyernünk. Januárban sok lesz a hazai bajnokink, és olyan csapatok ellen, akik ellen teljesíthető a győzelem. Mindenképpen el kell indulnunk felfelé.

Az Egis Körmend jelenleg két győzelemmel és tíz vereséggel a 12. a 13 csapatos tabellán. A hátralévő 12 alapszakaszbeli mérkőzésből hetet januárban játszik, ebből öt (Nyíregyháza, Alba Fehérvár, Jászberény, ZTE, Kecskemét) hazai találkozó lesz, idegenben a Falco és a PVSK otthonában kell pályára lépnie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!