Sport

2017.02.17. 20:52

Az MK-bronzéremért játszhat a Körmend

Győr - A két vasi élvonalbeli kosárlabdacsapat közül pénteken az Egis Körmend játszhatott elődöntőt a Magyar Kupában.

Horváth Erika

A csoda elmaradt, a piros-feketék ma a Szegeddel a bronzéremért szállhatnak harcba. A férfi kosárlabda-Magyar Kupa negyeddöntőjének csütörtök késő esti vasi párharcában a létszámproblémákkal küzdő, rövidebb kispadja miatt előzetesen valamivel esélytelenebbnek tartott Egis Körmend meglepően nagy fölénnyel, 83-66-ra nyert a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese ellen. A sárga-feketék nagyon rossz napot fogtak ki, katasztrofálisan dobtak, így kezdettől a körmendiek uralták a mérkőzést.

Parrish Petty (labdával) sokáig tudta húzni a körmendiek szekerét. Balról Brandon Taylor, jobbról Winston Shepard Fotó: Unger Tamás

Ezzel a falcósok számára véget is ért a Magyar Kupa, a piros-feketék viszont az elődöntővel folytathatták pénteken este - az Alba Fehérvár ellen. A megtizedelt,sérülésektől sújtott Rába-parti gárda hősiesen küzdött, és már az is óriási teljesítmény volt, hogy 25 percig partiban tudott maradni a fehérváriakkal. Utána azonban elkészültek az erejükkel a vasiak, és bedarálták őket a kék-fehérek - 23 pontos különbség lett a vége (68-91).

Szombaton tehát a bronzéremért játszhat a Körmend a Szegeddel, utána pedig Szolnok-Fehérvár finálét rendeznek

A másik pénteki elődöntőben: Szolnoki Olaj KK-Naturtex-SZTE-Szedeák 71-58 (27-18, 24-9, 5-22, 15-9).

Legjobb dobók: Vojvoda 20/9, Eilingsfeld 12/3, Andric 9, illetve Csirics 17, Sulovics 16, Lilov 14.

A papírformának megfelelően végig uralta a meccset a bajnoki címvédő. A győri Audi Arénában tehát szombaton 17.30-kor Körmend-Szeged bronzmérkőzést rendeznek, 20 órától pedig a Szolnok-Alba finálét.

Az M4 Sport csak a döntőt közvetíti. A két csapat harmadik alkalommal találkozik a kupadöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!