Sport

2017.04.06. 18:10

A Falco KC legyőzte a kupagyőztest

Körkép - Az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 2. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az alapszakaszgyőztes, kupagyőztes Alba Fehérvárt gyűrte le nagy csatában.

Tóth Gábor

A vendégektől Tóth Péter és Bradford Burgess sérülés, Winston Shepard és Alhaji Mohammed pedig eltiltás miatt hiányzott. A hazai pályán hibátlan Falco teljes kerettel indult csatába. A mérkőzés a napokban elhunyt dr. Andics Miklós emlékére gyászszünettel kezdődött.

A találkozót a Falco kezdte jobban (3. perc: 6-0). Az Alba büntetőkkel törte meg a gólcsendet. Sőt, a Falco pillanatokon belül összeszedte az öt csapathibát - ezzel a lehetőséggel pedig éltek a fehérváriak, egyenlítettek. Felváltva estek a pontok, felpörgették a tempót a csapatok. Pustahvar már a 7. percben begyűjtötte a harmadik faultját.

Darrin Govens (labdával) ismét extra játékkal rukkolt elő, vezére volt a szombathelyi csapatnak
Fotó: Szendi Péter

Az Alba a 8. percben vette át először a vezetést (12-13). Szervezetten játszott az Alba, remekül védekezett, jól lepattanózott, átvette az irányítást. Olyannyira, hogy a vendégek előnye a második negyed elején átlépte a tíz pontot (11. perc: 15-26). Szenvedett a Falco, helyzetbe is nehezen került. Ha pedig igen, akkor rendre leperdült a labda a gyűrűről. A 13. percnél Zsigeranovics is megkapta harmadik hibáját. Nagyon nem alakultak jól a dolgok a hazaiak szempontjából.

Govens jegyezte a Falco első pontjait a második etapban - a 14. percben (17-28). A szombathelyiek ekkor azért küzdöttek, hogy látótávolságban tartsák ellenfelüket. De nagyon gyengén dobtak - és a védekezés sem volt rendben. Govens vette a hátára a csapatát a nehéz pillanatokban. És Váradi triplája után az Alba kénytelen volt időt kérni (28-33). Rendezte is a sorait a vendég (20. perc: 28-37).

Fordulás után Medford zsinórban két triplát jegyzett - irányításával feltámadt a Falco (22. perc: 34-39). Aztán csatlakoztak hozzá a társak is, például Váradi, Zsigeranovics. Ekkor már összeszedettebb, lendületesebb játékkal rukkolt elő a házigazda. Így egyre szűkült a különbség (26. perc: 42-43). Időt kért Dzunics mester. Keményedett a csata, nagyon nem akart kikapni az Alba. De átvette a vezetést a Falco (29. perc: 49-47). Egy pillanatra.

Az utolsó etapnak a vendégek vághattak neki minimális előnyből (30. perc: 52-53). Egy ideig felváltva találtak gyűrűbe a felek - de sokat hibáztak, idegesnek tűntek a játékosok. Aztán a Govens irányította Falco meglépett (35. perc: 60-55). És egyre magabiztosabbnak tűnt az előnye (38. perc: 67-57). Az Alba nem adta fel, izgalmassá tette a hajrát, de fordítani már nem tudott. Nagy győzelmet aratott, egy erős ellenfelet gyűrt le a Falco - és veretlen maradt hazai pályán!


Szrecsko Szekulovics: - Ahogyan arra számítottam, nehéz, küzdelmes meccset vívtunk. Egy kicsit görcsösen kosaraztunk, nehezen lendültünk bele – talán azért, mert nagyon akartunk nyerni, ráadásul régóta nem játszottunk hazai pályán. A második félidőben aztán már azt a Falcót láthatta a közönség, amelyet az alapszakaszban. Nem volt szép meccs, de nyertünk, és ez a lényeg. Nagyon kellett a közönségünk támogatása!

Dzunics Braniszlav: - Lehet, hogy láttak hibákat a szurkolók, de az akarásra egyik oldalon sem lehetett panasz. Jól kezdtünk, de aztán a Falco a második félidőben felülmúlt minket agresszivitásban. Ezért is volt nálunk olyan sok eladott labda, és elvesztettük a lepattanócsatát. Ráadásul ilyen rossz dobószázalékkal nem lehet nyerni.

Bognár Kristóf: - Küzdelmes, brusztoló csata kerekedett a mérkőzésből. Nagyon akartunk nyerni, több mint tíz pontos hátrányból is fordítani tudtunk – ezért mindenképpen jár a gratuláció a fiúknak. Talán a szerencse is kicsit mellénk állt, de a hajrában már mi irányítottunk, szerintem megérdemelten nyertünk.

Lóránt Péter: - Gratulálok a Falcónak! Már csak azért is, mert az egyetlen csapat, amely veretlen hazai pályán. Az utolsó pillanatig nyílt volt a csata, de a második félidőben sok labdát adtunk el, sok lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, és a hajrában pontosabb volt a házigazda. Ráadásul a Falcónál volt egy Govens, aki remek napot fogott ki.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Alba Fehérvár 69-62 (15-21, 13-16, 24-16, 17-9). - Szombathely, 2400 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Győrffy P., Farkas G., Ádám J.

Falco: MEDFORD 13/9, GOVENS 28/12, VÁRADI B. 18/6, Pustahvar -, ZSIGERANOVICS 10. Csere: Tóth N. -, Bognár -, Barham -. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Alba: Taylor 6, EDWARDS 16/3, Markovics 5, LÓRÁNT 12, KELLER Á. 8. Csere: FARR 10, Keller I. 5/3 Edző: Dzunics Braniszlav.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 6-0. 8. perc: 12-13. 11. perc: 15-26. 14. perc: 17-28. 17. perc: 19-31. 20. perc: 28-37. 22. perc: 34-39. 26. perc: 42-43. 29. perc: 49-47. 30. perc: 52-53. 35. perc: 60-55. 38. perc: 67-57.

Kipontozódott: Tóth N. (39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!