Sport

2016.09.28. 10:43

Falco: két edzőmérkőzés Szlovákiában

Szombathely, Komarno - A Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata csütörtökön és pénteken is edzőmérkőzést játszik Szlovákiában.

Tóth Gábor

A Falco az elmúlt hétvégén remekül szerepelt a Horváth Zoltán-emléktornán, biztosan győzte le Paksot (97-62), majd a szlovák első ligás Komárom gárdáját is (74-61) - így megnyerte az erőpróbát.

- A torna előtt csupán három közös edzése volt a teljes, a válogatott játékosokkal kiegészült keretnek, ezért engem is meglepett ez a kimondottan jó teljesítmény - ismerte el Szrecsko Szkulovics, a Falco KC Szombathely vezetőedzője. - Jól védekeztünk, csapatként játszottunk, jó ritmusban kosaraztunk. Viszontláttam a pályán azt, amit az edzéseken gyakoroltunk - azt a stílust, ami majd minket jellemez az előttünk álló szezonban. Persze vannak hibáink is, még sokat kell dolgoznunk. De szerintem jó úton járunk, jó kis csapat formálódik Szombathelyen.

A Falco a héten a szlovákiai Komarno városában játszik két edzőmérkőzést. Csütörtökön 16.30-as kezdéssel a házigazda BC Komarno, majd pénteken 16 órától az ugyancsak a szlovák első ligában edződő SPU Nitra lesz az ellenfél.

- A Komarnóval találkoztunk a Horváth Zoltán-emléktornán, most új taktikai elemekkel, új figurákkal készülünk ellene - jelezte Szrecsko Szekulovics. - Bevallom, elsősorban gyakorolni szeretnénk - a Nyitra ellen is -, az eredmény másodlagos. Persze az sem baj, ha jönnek a győzelmek. Turner kisebb sérüléssel bajlódik, elképzelhető, hogy pihenőt kap és kihagyja a szlovákiai mérkőzéseket.

Mint azt Pichler Gergely, a Falco KC technikai vezetője jelezte, mindkét mérkőzésnek Komarno sportcsarnoka ad otthont (94501, Komárno Sportová u. 1), mindkét találkozóra két euró a belépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!