Sport

2017.05.23. 11:30

Megye II: Bajnok a Vasszécseny!

A 28. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban.

Tóth Gábor

A Vasszécseny már most bebiztosította a bajnoki címét - az ezüstéremért azonban még nagy a harc.

A listavezető Vasszécseny szomszédvári derbin gyűrte le a Tanakajdot, ezzel három fordulóval a vége előtt bebiztosította magának a bajnoki címe - a Vasszécseny beadta a licenckérelmet a megyei I. osztályra, vagyis jövőre vélhetően egy osztállyal feljebb próbál szerencsét. A játéknap rangadóján a címvédő Ják nyerni tudott a Spari vendégeként, így megelőzte a szombathelyi csapatot a tabellán, fellépett a második helyre. A Söpte magabiztosan hozta el a három pontot Balogunyomból. Az alsóházban is történtek érdekes dolgok. A Torony idegenben ütötte ki a Gencsapátit, az Újperintnek nem okozott gondot a Táplán. Kikapott az előző három meccsét győztesen letudó Felsőcsatár - ráadásul a nagy rivális Szentpéterfától, hazai pályán.

Vasszécseny-Tanakajd 2-1 (1-0). Vasszécseny, 300 néző, vezette: Sály K.

Vasszécseny: Pungor A. -PONGRÁCZ D., Balázs Á. (Horváth Á.), Pongrácz Zs., Devecseri K. (Viszked P.) -KŐMŰVES M., Boda G. (Imre B.) - Vadász T., VISZKED B., Szalai M. (Valastyán D.) - Horváth Sz.(Horváth D.).

Tanakajd: Somogyi (Csidei) - Könczöl B. (Tóth A.), Preiczer, Marcz M., Kölkedi D., Marcz G., Orsós G. (Filakovszky), Süle, Orsós J., Sebestyén (Könczöl Sz.), Komáromi.

Gólszerzők: Vadász, Süle (öngól), ill. Filakovszky.

Szomszédvári rangadóhoz méltó, a bajnoki elsőségről döntő mérkőzést megillető körülmények várták a csapatokat - a Vasszécseny Sportegyesület ezúton is köszöni az UFC Kőszeg és a Viktória gyerekeinek, hogy részt vettek az eseményen. Mindkét gárda jól és szervezetten futballozott az egész mérkőzés folyamán. A hazaiak egy szöglet utáni szerencsés góllal szerezték meg a vezetést az első játékrészben. A második félidő is teljesen kiegyenlített játékot hozott. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, amelyekből egyet, egyet sikerült gólra váltani. Egy döntetlen szagú mérkőzésen a hazai csapat az egész éves kitartó és alázatos munkájának köszönhetően végül ezt a mérkőzést is meg tudta nyerni, és három fordulóval a vége előtt teljesen megérdemelten nyerte meg az idei bajnoki kiírást. A mérkőzés után kezdődhetett a jól megérdemelt ünneplés.

Elektromol-Spari-Ják 2-4 (1-1). Szombathely, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Spari: BIRÓ - Neubauer, Varga B., Pulai, Bolfán, VARSÁNYI, Lobozár (Bodorkós), Kelemen, MAJTÉNYI, Németh V. (Sipos), Németh R.

Ják: Matyi - Svob, Dobos, Czeglédy (Barbalits), Máté P. (Tóta), Máté D., Mészáros G., MÉSZÁROS T. (Iszak), Kóger, VAD, MÉSZÁROS B.

Gólszerzők: Majtényi, Pulai, ill. Mészáros B. (2), Vad, Mészáros T.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A második félidő gyors vendéggóllal kezdődött - amit a hazai játékosok vitattak, a visszafutó védőjüket ugyanis akadályozták. A jáki csapat újabb gólt ért el egy bedobást követően - a bedobást a hazaiaknak kellett volna elvégezniük. Összességében a Ják megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a végére már görcsössé váló hazaiak ellen.

Felsőcsatár-Szentpéterfa 0-2 (0-2). Felsőcsatár, 150 néző, vezette: Mónos J.

Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér, Csoknyai, Szabó B., Kiss M., Krancz (Tóth K.), Kopácsi, Schmalzl, Cobzaru (Takács), Böhm, Horváth L.

Szentpéterfa: Páll B. - Leidli, TÖRÖK, Tóth G. (Kajáry), Kovács B. (Gaál Á.), WÁGNER R., Csordás Zs. (Azoitei), TÓTH SZ., GAÁL R., Wágner Sz., JURASITS

Gólszerzők: Wágner R., Gaál R.

Kiállítva: Gaál Á. (78., Szentpéterfa).

Balogunyom-Söpte 3-1 (1-1). Balogunyom, 150 néző, vezette: Bedi T.

Balogunyom: Für - Papp M., Hajós, Szén, Homor M., Kiss M., Kalmár, Böle (Farkas M.), Dávid, Homor D., Nemes.

Söpte: Konetsny - Nyul, SZAKÁCS, VARGA CS. (Udvardi), KOVÁCS E., Kovács Zs. (Pereszteghy), Varga A., Kovács Sz. (Kiss B.), Tamás (Szakály), KOVÁCS ZS. (Pereszteghy), ORBÁN.

Gólszerzők: Hajós, ill. Kovács E. (2), Tamás.

A Söpte a mérkőzés nagy részében uralta a középpályát, megnyerte a párharcokat, jól használta ki fizikai fölényét, megérdemelten győzött. A Balogunyom nem tudta átmenteni az előző hetek jó formáját, ezúttal enerváltan játszott.

Honvéd Sé-Zanat 1-0 (1-0). Szombathely, 80 néző, vezette: Mórocz Gy.

Honvéd Sé: Földi - Balogh D., Parti, Kovács K., Werderits, Süle (Deutsch-Szalai), Farkas P., Soós, Kiss P., Sümegi, Uri (Fichtacher).

Zanat: Szalay - Lakatos Zs., Porkoláb, Horváth G., Gyurácz (Tancsics), Pörge, Tóth B. (Szabó Z.), Lakatos T., Iszak, Bárdics (Nyul), Putz.

Gólszerző: Werderits.

Kiállítva: Porkoláb (90., Zanat).

A vendégcsapat alaposan megszervezte a védekezését, hiszen a séiek a hazai mérkőzéseiken általában nagyon is gólképesek voltak. Az első percek tapogatózása után, a hazaiak fokozatosan fölénybe kerültek, majd egy szerencsés góllal a vezetést is megszerezték. Ezután is voltak lehetőségeik, de azok kihasználatlanul maradtak. A vendégek kontráikban bíztak, de ezek sok veszélyt nem jelentettek kapura. A második félidőben minden hasonlóan folytatódott, azzal a különbséggel, hogy ekkor már a százszázalékos ziccereket is elhibázták a hazai „mesterlövészek". Emiatt nem is lehetett nyugodt a vendéglátó, de a zanatiak támadójátékában nem volt átütőerő. Így egy nagyarányú siker helyett maradta a minimális, de teljesen megérdemelt séi győzelem.

Bozsok-Gyöngyöshermán-Szentkirály 2-1 (0-0). Bozsok, 100 néző, vezette: Talabér N.

Bozsok: Miklós - Tóth G., Iker, Dévényi, Mihácsi, Kovács P., Radics, Tompek, Kiss M., Németh D. (Szárnyas), Pónácz.

Gyöngyöshermán: Káldi - Szilvágyi, Horváth Á., Kirchmajer (Tóth Zs.), Fazekas, Hegedűs, Szabó A., Dénes, Szép, Tima (Németh Sz.), Sturm (Dalmi).

Gólszerzők: Iker, Tompek, ill. Szép.

Kiállítva: Dénes (89., Gyöngyöshermán), Fazekas (89., Gyöngyöshermán).

A hazai csapat edzője eltiltás és sérülések miatt hat játékosára nem számíthatott. Az első félidő csendes mederben zajlott, elvétve egy, egy hazai lehetőséggel - és egy vendég lesgóllal, amit a játékvezető érvénytelenített A második félidőben egy, egy szöglet után mindkét csapat betalált, de a csattanó a végére maradt amikor egy szabadrúgás után a kapusról Iker elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott, így hazai győzelem született. A bozsoki csapat minden játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Újperint-Tápláni KSK 4-1 (3-0). Szombathely, 60 néző, vezette: Bognár L.

Újperint: Janzsó - Tóth B. (Maurer), Török, Polhammer, Vas T. (Tóth M.), Tóth K. (Rudolf), Szekeres, Molnár D. (Varga A.), Mészáros, Tóth D. (Horváth B.), Horváth D.

Tápláni KSK: Farkas G. - Hajmási, Doncsecz, Kovács B., Káldi, Rajzinger, Görcsi (Badics), Polgár, Kasza, Horváth E., Szajkó.

Gólszerzők: Polhammer, Szekeres, Molnár D., Vas T., ill. Rajzinger.

A szervezetten játszó Újperint megérdemelten tartotta otthon a fontos bajnoki pontokat.

Gencsapáti-Torony 0-5 (0-1). Gencsapáti, 100 néző, vezette: Pungor Z.

Gencsapáti: Lőrincz - Varga D., Plajszer, Tar, Domján (Komáromi), Vida, Horváth T. (Czömpöl), Buday, Pintér (Geröly G.), Szigetvári, Molnár B. (Vincze).

Torony: NÉMETH Á. (Veizer B.) - BINGER, LEIDL, KISS G., BARTA (Kmetyó), Babos, Rácz, NAGY B. (Szabó G.), Juhász, Karcsics, Dankovics (Romsics).

Gólszerzők: Barta (2), Rácz, Romsics, Leidl.

A hazaiak kezdtek jobban, több nagy helyzetet elpuskáztak. Aztán a félidő végén a semmiből a vendégek szereztek vezetést. A második félidő ismét hazai támadásokkal indult, de ismét a Torony talált be. A hazai csapat ment előre, de játéka akadozott. A mérkőzés végén aztán vendégek még három góllal büntették a hazai hibákat. A második félidő alapján a toronyi csapat győzelme megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!