Sport

2016.01.20. 19:27

Futsal: a vendég Dunaferr jutott tovább a Magyar Kupában

Szombathely - Nem lesz ott a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a Swietelsky-Haladás VSE. Bár a negyeddöntő visszavágóján legyőzte a Dunaferrt, de idegenben lőtt több góllal a vendég jutott tovább.

Tóth Gábor

Az MK negyeddöntőjének első, idegenbeli felvonását 2-1-re elveszítette a HVSE. A hazaiak eltiltott edzőjük, Marcos Angulo nélkül futottak neki a meccsnek.

Swietelsky-Haladás VSE- Duneferr DF Renalpin FC 6-5 (4-3).

- Szombathely, 700 néző, Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, futsalmérkőzés, vezette: Ábrahám, Horváth Z. (Tamási).

HVSE: Tyukász - Öreglaki, Vidák, Gyurcsányi, Hegyesi. Csere: Németh P., Hajmási, Nagy T., Horváth P.

Dunaferr: Reveland - Klacsák, Schrancz, Horváth N., Hosszú. Csere: Nagy A., Bognár, Varga, Aradi, Fridrich, Ivacs. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Hegyesi (1.), Németh P. 2 (3., 29.), Gyurcsányi 2 (13., 26.), Öreglaki (16.), ill. Hosszú (9.), Horváth N. 2 (16., 17.), Klacsák (31.), Schrancz (40.).

A találkozót mindkét csapat lendületes, gólra törő játékkal nyitotta. Ez a stílus hazaiaknak feküdt jobban: a 3. percben már 2-0-ra vezetett a Haladás. A vasiak erős tempót diktáltak, korán meg akarták törni a vendégek ellenállását - az újvárosiak olykor önfeláldozó mentésekkel tartották meccsben magukat. Nagyon a Haladásnak állt a mérkőzés. Aztán a Dunaferr váratlanul szépített: egy távolról elrúgott labda talált utat a hazai kapuba ide, oda pattogva a lábak között. Belelkesedtek - és kemény stílusra váltottak - a vendégek. Gyurcsányi élményszámba menő gólja hűtötte le a dunaújvárosi kedélyeket (13. perc: 3-1). Parázs csata kerekedett a meccsből. Öreglaki gólja után úgy tűnt (4-1), hogy sínen van a házigazda - ám egy szöglet, majd és egy labdaellopás után is betalált a teljesen indiszponált játékvezetők támogatását is élvező Dunaferr (17. perc: 4-3). A félidő Haladás-kisbüntetővel zárult, amit Reveland védett.

Fordulás után egy masszívan védekező, kontrákra berendezkedő ellenféllel találta magát szembe a Haladás. Gyurcsányi második gólja törte fel a reteszt (26. perc: 5-3). A folytatásban többször is oda került kapu elé a Haladás, de Reveland remek napot fogott ki. Ám Németh Péter sem akart lemaradni „kollégája" mögött, ő is megszerezte második gólját (29. perc: 6-3). Érett a továbbjutás. Rögtön ki is támadott a Dunaferr. És egy szabadrúgás variációból szépített (31. perc: 6-4). Ismét nyílt lett a csata, mindkét oldalon akadt helyzet, kapufa. Fáradtak a csapatok, egyre többet hibáztak. Az idő pedig fogyott. A Dunaferr az utolsó szűk három percre vészkapusra váltott. És 55 másodperccel a vége előtt betalált (6-5) - előtte meccslabdája volt a Haladásnak. Most a Haladás vetette be a vészkapust. De nem sikerült gólt szereznie. Így hiába nyert a házigazda, de összesítésben, idegenben lőtt több góllal a Dunaferr jutott be a kupa négyes döntőjébe.

A játékvezetők is tettek azért, hogy ez így legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!