Sport

2017.05.22. 18:50

Futsal: jó meccsen "csak" döntetlen

SZOMBATHELY - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE hazai pályán játszott döntetlent a jó erőt képviselő Berettyóújfaluval.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu 1-1 (1-0)

Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Tamási, Gál (Imrő).

HVSE: Sásdi - Horváth P., GYURCSÁNYI, Öreglaki, VIDÁK. Csere: Németh P., Sipos G., Hajmási, Németh E., Bencsik. Edző: Turzó József.

Berettyóújfalu: MEZEI - Kovács, Rábl, Gál, Szabó. Csere: Harmati, Kondás, Magyar, Nagy D., Nagy I. Asszisztens edző: Moga Flavius Lorant.

Gól: Hajmási (7.), ill. Gál (34.).

Nagy lendülettel kezdtek a felek, mindkét csapat kitámadott, mindkét oldalon akadt helyzet. A percek múlásával sem változott a helyzet, nem bírtak egymással a felek, két egyenrangú csapat csatázott. Végül egy parádés támadás végén Hajmási talált be közelről. Az előnybe került hazaiak rohamoztak tovább - a vendégek mintha feszültnek tűntek volna, nemigen tudtak helyzetet kialakítani. A félidő vége viszont a Berettyóé volt, beszorult, sok labdát adott el a Haladás.

Hajmási Milán (labdával) szép gólja egy pontot ért a Haladásnak Fotó: Unger Tamás

Fordulás után rögtön parázs lett a hangulat. Az igazán komoly helyzeteket a Haladás alakította ki - Mezei nagy formában védett. De aztán Sásdit is megtornáztatták a vendégek. Mindkét csapat nagyon harcolt, nagyon nyerni akart. A vendégek minden ütközés után látványosan szenvedtek a földön - aztán persze gyorsan meggyógyultak-, gyűltek a faultok, a sárgák hazai oldalon. Gál pedig egy váratlanul ellőtt labdával egyenlített - ehhez a gólhoz nem kellett helyzet. Izgalmas lett a hajrá. Az utolsó másodpercekben egymást érték a Haladás-helyzetek, ám kimaradtak a lehetőségek, megúszta a Berettyó, maradt a döntetlen. Az egy pontnak a vendégek örülhettek jobban.

Turzó József: - Ilyen háttérrel, amit eddig bemutattunk a felsőházban, büszke lehetek a csapatomra, játékban ugyanis sikerült felülmúlnunk a dobogóra pályázó Berettyót. Sajnálom, hogy nem sikerült még egy gólt bepréselnünk. Úgy érzem, hogy rászolgáltunk volna a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!