Sport

2016.12.09. 23:03

Futsal: otthonában ütötte ki a Fradit a Haladás

Budapest - Az NB I-es futsalbajnokság 11. fordulójában a felsőházért hajtó Swietelsky-Haladás VSE fontos győzelmet aratott a hazai pályán roppant eredményes FTC vendégeként.

Tóth Gábor

Ferencvárosi TC-Swietelsky-Haladás VSE 1-5 (0-2)

- Budapest, 50 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Baghy, Tamási (Imrő).

FTC: Sikur - Lak, Andorka K., Horváth B., Kulik. Csere: Nagy A., Birinyi, Kertész, Jándék, Karacs, Cséka, Borsi D., Szabó Zs. Edző: Csernai Gábor.

HVSE: TYUKÁSZ - GYUCSÁNYI, ÖREGLAKI, Horváth P., Halmos. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, VIDÁK, HEGYESI, Németh B., NÉMETH E., Rácz, Bencsik, Kajáry. Megbízott edző: Pálmay Tamás.

Gól: Hegyesi 4, Öreglaki.

A Haladás új edzője, Turzó József egyelőre nem ülhet még le a vasi kispadra, így megbízott trénerként ismét Pálmay Tamás meccselt a csapattal. A Fradi új sportcsarnokában nem működött a kijelzőrendszer, így kézi mérés mellett futottak neki a csapatok a mérkőzésnek...

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott. A hazai pályán eddig roppant eredményes Fradi nagy lendülettel, agresszívan nyitott, megpróbálta rákényszeríteni akaratát a szombathelyiekre, ám nem járt sikerrel. A vendégek szervezetten védekeztek, és remekül kontráztak - szinte minden ellentámadásukban benne volt a gól. Ennek megfelelően Hegyesi mindkét gólját kontrából rúgta - sőt, egy lövése a kapufán csattant. Az erőlködő házigazdától a szünetig mindössze egy komoly helyzetre futotta.

Fordulás után sem történt változás, a hazaiak görcsösen játszottak, futottak az eredmény után - és sokat hibáztak. Míg a szombathelyiek egyre felszabadultabban, egyre magabiztosabban futballoztak, ráadásul - Hegyesi vezérletével - gólratörően. Így korán eldöntötték a mérkőzés sorsát. És ezzel a magabiztos győzelemmel visszaküzdötték magukat a felsőházra esélyes csapatok közé.

Pálmay Tamás: - A mérkőzésen az történt, amiben reménykedtünk. Mi irányítottuk a játékot, helyenként jól is futballoztunk, és meggyőző fölénnyel gyűjtöttük be a számunkra nagyon fontos három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!