Sport

2012.12.18. 18:11

Győrffy Kristóf ötödik a felnőtt ob-n

Budapest - A 18 esztendős Győrffy Kristóf bravúros ötödik helyet ért el az elmúlt hétvégi vívó országos bajnokság férfi párbajtőrversenyében.

Horváth Erika

A Nemzeti Sportcsarnok Gerevich Aladár vívótermében rendezték meg a felnőtt ob-t mindhárom fegyvernemben. Férfi párbajtőrben 117-en indultak, a Szombathelyi Vívóakadémiáról öten próbáltak szerencsét a kétnapos versenyen. A selejtezőben mind a hat asszóját megnyerte Győrffy Kristóf, ezzel a 6., Szabó Bence (51) a 11., Baranyai József  (32) a 46., Lehner Péter (33) az 50., Nárai Márk (24) a 92. helyre rangsorolódott.

Győrffy Kristóf mesterével, Fatalin Károllyal (Fotó: Horváth István)

A 128-as táblára Győrffy és Szabó került fel kiemeltként, Nárai Kovács (DVSE, 15-13), Baranyai pedig Szabó M. (Érd, 15-13) legyőzésével bejutott a 64 közé. A 32-be már csak egy szombathelyi léphetett: Győrffy Sal Gergelyt (Bolyai) 15-14-re le tudta győzni. A másnapi folytatás is nagyszerűen indult: Fatalin Károly  tanítványa a junior vb-ezüstérmes, csapatban U23-as Európa-bajnok Berta Dánielt 15-7-re múlta felül. Következett a békéscsabai Velkey Sándor, aki szintén nem jelentett akadályt (15-7) -  Kristóf ezzel a nyolcba jutott. A negyeddöntőben a címvédő, az egyéniben vb-bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai negyedik, csapatban olimpiai ezüstérmes Boczkó Gábor várt rá - 15-7-re az esélyesebb, 34 esztendős klasszis nyert, Győrffy Kristóf pedig a nagyon előkelő ötödik helyen zárt.

- Az első nap jól ment a vívás, bár az utolsó asszómban nem voltam elég koncentrált. Másnapra kipihentem magam, és Berta Daniból is nagyon felkészültünk Karcsi bácsival. Sikerült is azt vívni, amit megbeszéltünk; életem egyik legjobb asszója volt. Velkey ellen koncentráltan vívtam, sima siker, „Boczek” ellen viszont sajnos nem volt esélyem - kicsit talán féltem is tőle. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy a nyolcas döntőben vívhattam, ezért dolgoztunk - összegzett Győrffy Kristóf.

Végeredmény:  1. Kulcsár Krisztián (Vasas), 2. Szényi Péter (MTK), 3. Bányai Zsombor (Vasas) és Boczkó Gábor (Honvéd), 5. Győrffy Kristóf, ... 35. Szabó Bence, 49. Baranyai József, 64. Nárai Márk, 69. Lehner Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!