Sport

2017.04.02. 18:49

Győzelemmel indította a középszakaszt az Egis Körmend

Lehengerlő második negyedet produkált az Egis Körmend a zsúfolt ház előtt rendezett szomszédvári rangadón, de a zalaegerszegiek a harmadik negyedben gyorsan felzárkóztak. Sőt, a vége előtt nem sokkal kettő pontra tudtak zárkózni, de végül a higgadtabb hazaiak behúzták a találkozót.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 86–81 (26–23, 28–13, 13–27, 19–18)

Körmend, 2000 néző V: Kapitány, Györffy, Praksch

KÖRMEND: Petty 13/3 , KROMAH 16/9, Ferencz -, ALLEN 23/9, CSORVÁSI 16

Csere: Dickerson 7/3, Smith 11, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

ZALAEGERSZEG: UBILLA 14/9, NORFLEET 14, BENKE 19/6, Szabó Zs. 8/3, DRUNGILAS 16

Csere: Mohácsi 3/3, Kiss 4, Wright 3

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-5. 9. p.: 18-17. 15. p.: 39-26. 19. p.: 52-29. 23. p.: 56-50. 28. p.: 65-58. 33. p.: 75-65. 38. p.: 81-76.

125. egymás elleni bajnokijukon feszültek egymásnak a csapatok. A Zetéből sérülés miatt hiányzott Kerpel-Fronius Balázs és Fekete Viktor, míg a hazaiaknál ezúttal Sterling Gibbs maradt ki. Jobban kezdett az Egis Körmend, de kapaszkodott a Zete, Ubilla hármasával. A hazaiak rendre jól találták meg Csorvásit a palánk alatt, aki hamar hét pontot szorgoskodott össze. Drungilas második hibája után jött Mohácsi a vendégeknél, akinek a triplájával át is vették a vezetést. Igaz, a hazai időkérés után éppen ő ütött sportszerűtlen hibát, amiből öt pontot hozott az MTE.

Smith zsákolt hatalmasat a szerelési kísérlet ellenére. Norfleet kettese állította be az első negyed 26-23-as végeredményét. Drungilas kosarával lépett még közelebb a Zete, de Dickerson egyből hármassal válaszolt. Allen hagyott ki egy zsákolást, de Kromah szépen blokkolt, hazai időkérés követte az eladott labdát. Aztán Allen megmutatta, hogy tud zsákolni, és tempót dobni is. Kilencre nőtt a hazai előny, sorban lopta el a labdát a Zetétől a Körmend, gyorsan kikérte második idejét is Bencze Tamás.

Hiába, mert Dickerson szerzett duplát, Drungilas pedig már a harmadik hibáját gyűjtötte be. Tovább robogott az MTE. Ubilla 2+1-es akciója ellenére hengereltek a hazaiak. Allen újabb öt pontot rámolt be, majd Kromah hármasa után már a „Húsz! Húsz!” rigmus harsant fel. Csorvási kilencedik pontja után pedig 23 volt közte, a másik oldalon csak Wright három pontját jegyezhettük fel. Aztán Norfleet szerzett gyorsan négy pontot, így a félidőben húszon belülre került a ZTE. (54-36) Lendületesebben jött ki a vendég csapat, Drungilas ketteseivel és Benke zsákolásával hatot faragott hátrányából, azonnal időt kért Gasper Potocsnik.

DE tovább rohamozott a Zete, megint Drungilas tett fel egy lepattanót, majd Szabó dobott hármast, máris nyílt volt a meccs. Smith dobta az első körmendi kosarat a félidőben, 54-47 után. Szabó tüzelte tovább a vendégtábort. Allen hármasa hűtötte a kedélyeket. Benke parádézott, de Allen is rendre betalált, tíz környékén állandósult a különbség. Amikor ezt Drungilas hétre csökkentett, újabb hazai időkérés következett.

Benke hármasával már csak négy pont volt a különbség, így várták a csapatok az utolsó tíz percet. Ami körmendi kettesekkel kezdődött. Két perc és Kromah kettese után újra tíz pontos különbséget mutatott a tábla. Nem sokáig, mert Kiss 2+1-es akcióját követően a fele maradt annak az előnynek. Csorvási szépen fordult le, és máris jöhetett a Zete időkérése. Aztán hármas cseréje, de jelentős változás nem történt. Több támadás eredménytelenül ért véget, de ez az előnyben lévő Egis Körmendnek volt jobb.

Benke mindent megtett csapatáért, újabb hármast vágott, Ubilla is így tett és két perccel a vége előtt kettőre fogyott a körmendi előny. Ennyi volt az utolsó perc előtt is, amikor Petty kétszer is hibázott, de Drungilas hármasa is kimaradt. 11 másodperccel a vége előtt Petty megint bevállalta és ezúttal ült a triplája. Hiába kért időt a Zete, pont már nem született, így nyert az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a játékosaimnak az első félidőhöz, amiben többé-kevésbé jó munkát végeztünk. Megvalósítottuk, amit elterveztünk, megérdemelten voltunk előnyben. A második félidőben mutatott teljesítményünk számomra érthetetlen és elfogadhatatlan. Elnézést kérek a szurkolóinktól, azért, amit a pályán mutattunk. A Zete nagyon jó csapat, remek edzővel, megérdemelten jött vissza a meccsbe, de mi nagyon elvesztettük a ritmusunkat, teljesen más csapatként tértünk vissza a pályára a szünet után. A végén volt egy kis szerencsénk is.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerte meg a találkozót. Az első negyedben nagyjából megvalósítottuk, amit elterveztünk, a másodikban viszont extra távoli dobóformát mutatott a Körmend, ez nagyon megzavart minket védekezésben. A félidőben igyekeztünk ezen változtatni, elsősorban a kettő-kettő elleni játékban, a centerek megjátszásában javultunk. Az utolsó percben dobásunk volt akár a győzelemhez is, de nem biztos, hogy a centernek kell ilyenkor hármassal kísérleteznie. Nem ment be, mi viszont kaptunk egyet, ezzel eldőlt a meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!