Sport

2017.04.18. 15:57

Győzelemre törnek a sárga-feketék

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 6. fordulójában a hazai pályán veretlen Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a címvédő Szolnokot fogadja szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

A Falco vasárnap fontos, önbizalomnövelő győzelmet aratott a szomszédvár ZTE vendégeként (80-68). A Szolnok viszont nem lépett pályára az elmúlt hétvégén, vagyis rápihenhetett a szombathelyi mérkőzésre. Nagy téttel bír a találkozó, ugyanis a harmadik Olaj és a negyedik Falco is 19 győzelemmel, 11 vereséggel áll - vagyis a szerda esti mérkőzés győztese lépéselőnybe kerül riválisával szemben. Az alapszakaszban mindkét gárda megnyerte a hazai mérkőzését.

- Vasárnap nagyon jól kosaraztunk Egerszegen, szép győzelmet arattunk - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - A ZTE elleni siker lökést kell, hogy adjon a folytatásra is. Hasonló teljesítményt várok a fiúktól az Olaj ellen is. Sűrű a programunk, nehéz a sorsolásunk, egymást érik a rangadók, a kemény meccsek - csütörtökön Körmenden, vasárnap Zalaegerszegen játszottunk, most pedig fogadjuk a címvédőt. Szerintem a Szolnok az ország legjobb csapata, a bajnoki cím legfőbb várományosa. Ezúttal is kemény, kiélezett és talán feszült hangulatú mérkőzésre számítok - hiszen mindkét csapatnak nagyon kell a győzelem. A Szolnok erős kerettel rendelkezik, hosszú a kispadja, több stílusban is képes játszani. A kulcs ismét a védekezésünkön lesz - de szerencsére többször is bizonyítottunk már, hogy tudunk jól védekezni. És csapatként játszani. Vojvodára különösen ügyelnünk kell. A hazai pálya előnye mellettünk szól, ráadásul nagyon együtt van a társaság. Eltökélt szándékunk, hogy megőrizzük a hazai veretlenségünket. Az Olaj ugyan pihentebben érkezik, mi viszont lendületben vagyunk. Természetesen felkészültünk a mérkőzésre, de a bajnokság ezen szakaszában nagy hangsúlyt kell fektetni a regenerálódásra is. A Zalaegerszegen bokasérülést szenvedő Medford hagyott ki edzéseket, nincs százszázalékos állapotban, de vállalja a játékot - a kérdés csak az, hogy mennyit fog bírni. Ezúttal is nagyon számítunk a közönségünk támogatására, együtt több esélyünk van az Olaj ellen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!