Sport

2016.05.01. 12:38

Halász Bence megdöntötte Pars Krisztián rekordját

Szombathely - Csaknem 15 éves országos rekordot javított meg Halász Bence, a Dobó SE junior korú kalapácsvetője.

Horváth Erika

A Németh Pál Dobóakadémia legnagyobb csillaga, az olimpiai bajnok Pars Krisztián 2001. szeptember 2-án, 19 évesen érte el 6 kilós kalapáccsal a 81,34 méteres U20-as  országos rekordját, amely ezidáig élt. Halász Bence, a Dobó SE junior Európa-bajnoka egy hete a dél-afrikai edzőtáborban már 13 centire megközelítette a szakállas rekordot, a Szent Márton-Savaria Kupán viszont vasárnap  délelőtt  szeles, hideg, 13 Celsius fokos  időben, jócskán túl is szárnyalta azt.  Az új rekord: 81,76 méter, amellyel toronymagasan vezeti a korosztály idei világraglistáját.

– Nagyon örülök annak ellenére, hogy nem tudtam megközelíteni a 83-84 méter körüli  edzéseredményeimet – mondta Halász Bence, aki augusztusban lesz 19 éves. – Most közel sem voltak ideálisak a körülmények. Csütörtökön  egynapos utazás után értünk haza Dél-Afrikából. Ma hideg van, megzavart, hogy a melegítésem nem sikerült jól, és reggel  a szervezet nem is  úgy teljesít, mint délután. Lesz ez még jobb is.

Bence következő nagy versenye azonban nem a dobópályán, hanem a tanteremben zajlik. Hétfőn kezdődnek az írásbeli érettségik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!