Sport

2014.08.21. 17:55

Halász feladta a leckét

Nanking - Halász Bence nagyon magabiztosan, óriási fölénnyel kvalifikálta magát a fiú kalapácsvetők vasárnapi fináléjába a Kínában zajló ifjúsági olimpián.

Horváth Erika

Az ifjúsági olimpia csütörtöki versenynapján egy ezüst-érmet könyvelhettek el a magyarok: a triatlonos Lehmann Bence ezüstérmes lett az európai harmadik csapat tagjaként a vegyes csapatok versenyében. A magyar fiúnak egy brit, egy olasz és egy spanyol triatlonos volt a csapattársa. A magyarok eddig négy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek.

És elkezdődött, amire mi, vasiak a legjobban vártunk, a fiú kalapácsvetők selejtezőjében színre lépett Halász Bence. A Dobó SE 17 éves tehetsége nagyon magabiztos volt: az 5 kilós kalapáccsal 80,73 méterrel biztosította be magát, majd 83,68-ra repítette a szert. A megmaradt két kísérletével már nem is élt. Fölényéről sokat elárul, hogy a második legjobb eredmény 77,51 méteres volt. Egy egyiptomi fiú, Ahmed Youssef érte el, aki történetesen a szombathelyi Annus Adrián tanítványa.

Halász Bence klasszisához híven szerepelt a selejtezőben  (Fotó: mob.hu)

Halász Bencéért, a világ legjobb eredményét (87,16 métert) is magáénak tudó Németh László- és Németh Zsolt-tanítványért vasárnap magyar idő szerint 14.20-tól a döntőben szoríthatunk ismét.

Három játéknap után tegnap egy egyéni versenynapot tartottak a 3x3 kosárlabdatornán. A magyar lányválogatott, melynek tagja a Győrben kosarazó, de szombathelyi Simon Cintia is, eddig mind a négy mérkőzését megnyerte. Szlovéniát 18-12-re, Spanyolországot 16-11-re, Németországot 17-7-re, Brazíliát 21-12-re győzték le a magyar lányok. Cintia a spanyolok ellen 2, a második három csapat ellen 1-1 pontot szerzett.

Tegnap az egyéni dobóversenyre a 20 csapat 80 lánykosarasa közül 62-en neveztek be, köztük mind a négy magyar is. A négyes döntőbe egyikük sem jutott be, Cintia a 10 kísérletből 4 pontot szerezve a 22. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!