Sport

2014.10.01. 19:20

Harmadik, továbbjutó helyen áll az NBC Kupában a Répcelak

Öhringen - Nagyszerűen menetel a nemzetközi NBC Kupán a Répcelaki SE férfi tekecsapata.

Horváth Erika

Harmadszor vehet részt a harmadik számú európai tekekupában a Répcelaki SE. Kiss Zsolt együttese 2012-ben a 12., tavaly a 6. helyen zárt. Az idei NBC Kupa a németországi Öhringenben zajlik 15 ország 25 férficsapatának részvételével. A selejtező három napos a csapatokból minden nap két-két játékos teljesíti a 120 vegyes gurítást. Ma eldől, hogy melyik négy csapat vívhatja meg pénteken az elődöntőt. A finálét, illetve a bronzmérkőzést szombaton rendezik.

A répcelakiak első pályára lépője Rudolf Balázs volt, aki 608 fás remek eredménnyel indította el csapatát. A másik keddi szereplő, a csapatkapitány Pete Sándor 598 fát tett a közösbe. Kettejük 1206 fájával az első versenynap után a negyedik helyen állt a Répcelak a másodiktól 16, a harmadiktól 14 fával lemaradva.

Szerdán Móricz Zoltán 620 fával röpítette előbbre a csapatot, három sorozat után 1826 fával a második helyen álltak a vasiak. Késő délután Farkas Imre következett, aki 578 fával toldotta meg az eredményt. A 2404 fa lapzártánkkor a harmadik helyet érte 8 fával a még továbbjutó negyedik és 18 fával a selejtező után búcsúzni kényszerülő ötödik helyezett előtt. A másodikkal szemben viszont csak 4 volt a hátrány. Ma zárul az alapszakasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!