Sport

2015.03.02. 19:15

Három HVSE-arany a válogatóversenyen

A Haladás VSE birkózói három első és két harmadik helyezést szereztek az év első szabadfogású felnőtt rangsorversenyén.

Horváth Erika

Nem voltak sokan, 54-en indultak az év első válogatóversenyén a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, de köztük finn, lengyel, brit, szlovák és szerb versenyzők is. A Veréb István vezette Haladás VSE-ből hiányzott a 74 kilóban olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, akinek elég csak nemzetközi versenyekre bevállalnia a fogyasztást. A nehézsúlyú Csercsics Richárd sérült, akárcsak a 96 kilós Varga Ádám.

Molnár Bálint remek birkózással szerezte meg a 74 kilogrammosok aranyérmét (Fotó: Unger Tamás)

A 74 kilósok versenye után ketten is dobogóra állhattak a HVSE-sek közül. Molnár Bálint nagyon jól birkózott, simán nyerte mindhárom mérkőzését, a döntőt is az ESMTK-s Nagy Mihály ellen. Utóbbi ütötte el Ligeti Richárdot a finálétól, aki két győzelmével, egy vereségével bronzérmes lett. A 86 kg-ban a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes ifj. Veréb Istvánnal szemben három ellenfele összesen egy pontot tudott elérni, nem volt kérdéses az elsősége. Ismét jól birkózott a 18 esztendős Wittman Kristóf, aki bronzérmet szerzett a 97 kilósok között. Vereségét finn versenyző ellen szenvedte el, nagy fegyvertény a vasasos Fodor Tamás legyőzése. Ligeti Dániel a 125 kg-ban – válogatott társához, Verébhez hasonlóan – játszi könnyedséggel söpörte be az első helyet; körmérkőzés lévén ehhez négy meccset kellett nyernie. Ugyanitt Mihály Soma egy győzelemmel, három vereséggel negyedik lett. A Haladás VSE a csapatversenyben a második helyet szerezte meg a Csepel mögött, a Vasas előtt.

A felnőtt szabadfogású rangsorversennyel egyidőben női viadalt is rendeztek két korosztályban. A kadeteknél Varga Dorottya, a Büki BC versenyzője az 52 kilós súlycsoportban ötödik lett.

Hétfőn ismét edzőtáborba, a Csorba-tóhoz indult a magyar férfi szabadfogású válogatott Gulyás István kapitány és az immár hivatalosan is segítőjévé kinevezett Ritter Árpád vezetésével. A keret Hatos Gáborral, ifj. Veréb Istvánnal és Ligeti Dániellel két hetet dolgozik a Csorba-tói, magaslati táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!