Sport

2017.05.24. 18:10

Mészöly Géza is részt vett az MLSZ továbbképzésén

SZOMBATHELY, BIATORBÁGY - A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Mészöly Géza is részt vett a Bernd Storck szövetségi kapitány által tartott továbbképzésen.

Pum András

Továbbképzésre invitálta az MLSZ az erőnléti edzőket, ám élvonalbeli szakvezetők is kíváncsiak voltak rá, hogyan dolgozik Bernd Storck, valamint csapata. A Haladás trénerét, Mészöly Gézát külön is meghívták, a zöld-fehéreket Garami Zsolt erőnléti edző is képviselte.

Mészöly Géza nyitott az újdonságokra Fotó: Unger Tamás

- Délelőtt előadáson vettünk részt, délután következett a gyakorlati bemutató. - mondta Mészöly Géza. - Először 4x1200 métert futottak az U15-ös játékosok, rögtön utána vért vettek a fülükből, hogy megnézzék, mennyire savasodtak be. Aztán egy 1600 méteres futás után megismételték a vérvételt. Az eredmények kiértékelése után világosan kiderült, milyen állapotban vannak a játékosok, mennyire terhelhetőek. Ismertük ezt a módszert, és most Storckkal megbeszéltük, a nyári felkészülés során mi is alkalmazzuk a felmérést, a szövetség pedig biztosítja hozzá az eredmények kiértékeléséhez szükséges gépet. A kapitánnyal külön is elbeszélgettem, örült, hogy a Haladás bátran támaszkodik a fiatalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!