Sport

2016.08.29. 13:54

Horvátországi turné előtt az Egis Körmend

Két oroszlányi győzelemmel kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorozatát az Egis Körmend férfi kosárlabda csapata, de nem felhőtlen a hangulat a csapat háza táján.

Németh Zsolt

A múlt pénteki edzőmérkőzés feldobásánál ütközött Horti Bálint jobb keze és a feldobást elvégző játékvezető könyöke. Az eset következménye az lett, hogy Horti Bálint jobb kézfejében, a gyűrűsujj feletti részen eltört egy csont, így a két válogatott kerettag, Ferencz Csaba és Csorvási Milán mellett ő sem játszhatott a két találkozón. Mindez nem könnyíti meg a vezetőedző, Teo Csizmics dolgát.

– A felkészülés ezen szakaszának megfelelő volt, amit láttunk, de a mérkőzéseket megelőző időszakban sem volt ideális a helyzet, hiszen több játékosunkat nélkülöztük. – mondta a vezetőedző. – Ritkán tudtunk igazán öt az öt ellen játszani. Két kadet és 3-4 junior korú játékossal töltöttük fel a keretet erre az időszakra, hogy tudjunk rendesen dolgozni. Összegezve, ebben az időszaknak megfelelő, ahol tartunk. Sok a gondunk, de dolgozunk keményen, valahol ez normális.

Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője Fotó: Szendi Péter

Mit tudhatunk Horti Bálint sérüléséről?

– Életemben még csak nem is hallottam ilyesmiről, nem hogy láttam volna hasonlót, hogy az első felkészülési mérkőzés első másodpercében kiessen valaki ilyen sérülés miatt... Egy a millióhoz ennek az esélye, vagy talán még kisebb. Nagyon balszerencsés, ami történt! A vasárnapi vizsgálatok után hétfőn reggel műtötték meg Zalaegerszegen Horti kezét. Az orvos elmondása szerint volt már hasonló eset a praxisában, egy női kosárlabdázóval történt ugyanilyen törés. (Szalay Virág kezében volt hasonló sérülés. a szerk.) Az akkori tapasztalatok alapján négy hét múlva már edzésbe állhat a centerünk. Eddig sem dúskáltunk a magas poszton bevethető játékosokban, de ebben a helyzetben már lépnünk kellett valamit, hiszen nem csak a bajnokság, de a nemzetközi kupaszereplés is előttünk áll, ezért klubunk levéllel fordult a szövetséghez én pedig többször beszéltem személyesen Sztojan Ivkoviccsal, a válogatott kapitányával, hogy Csorvási Milánt engedjék el a kerettől. Szerencsénkre a kérésünk megértésre, támogatásra talált, így a center hétfőn délután már velünk dolgozhat. Köszönjük a megértést, hiszen büszkék vagyunk a válogatottal dolgozó játékosainkra, de a lépés most ez nagyon fontos volt a számunkra.

Hogyan tovább, most már Csorvásival együtt?

– Ahogy klubunk azt már jelezte, a héten Horvátországban játszunk mérkőzéseket. Személy szerint én nem igazán örülök a hosszú buszozásnak, de csak így találtunk olyan partnereket, akik hozzánk hasonló ideje együtt dolgoznak már, akik ellen valóban felmérhetjük, hol is tartunk. Szerdán korán reggel indulunk Splitbe és már aznap játszunk egyet az ottani gárdával. Korábban kérdéses volt, hogy első nap csak edzésünk lesz vagy játszunk egymás ellen, de most már úgy tudom, hogy megmérkőzünk a házigazdákkal, mint ahogy másnap is. Délelőtt edzés, délután mérkőzés vár ránk. Aztán pénteken, útban hazafelé Sibenikben játszunk a Jolly együttesével, majd jövünk is haza. Vasárnap pedig már Körmenden edzünk.

Az Egis Körmend további programja:

A csapat szeptember 8-9-én a szlovákiai Prievidzában vesz részt egy tornán, majd 12-én, hétfőn Muraszombaton találkozik az orosz Jenyiszej együttesével. Ezt követi a hazai Mogyorósy Szilárd Emléktorna szeptember 16-17-én, amelyen két mérkőzés vár a gárdára. Először az ECE Bulls Kapfenberg ellen lépnek pályára a piros-feketék, majd másnap, az előző napi eredményektől függően vagy a BC Prievidza vagy a KK Split lesz az ellenfél. Szeptember 22-én a Fürstenfeld gárdája látogat Körmendre. A FIBA selejtező elmaradása ellenére a Sopron KC-val is megrendezik a tervezett két találkozót, immár a felkészülés jegyében, szeptember 28-án, szerdán Sopronban, október 3-án, hétfőn pedig Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!