Sport

2016.10.17. 18:23

Iksz a rangadón- Megküzdött a Berettyóval a Haladás

Szombathely- Az NB I-es futsalbajnokság 5. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE döntetlent játszott a jó erőt képviselő Berettyóújfaluval.

Tóth Szabolcs

Swietelsky-Haladás VSE-MVFC-Berettyóújfalu 4-4 (1-2). - Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, v.: Farkas, Wittner (Babos).

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Halmos, Horváth P., Öreglaki. Csere: Hajmási, Vidák, Hegyesi, Lódi, Sipos G.. Játékos-edző: Lódi Tamás.

Berettyóújfalu: Tihanyi - Gál, Rábl, Nagy I., Szabó. Csere: Kovács I., Harmati, Kondás. Edző: Turzó József.

Gól: Öreglaki 2 (10., 22.), Vidák (30.), Hegyesi (40.), ill. Gál (12.), Kovács I. (16.). Rábl (32.), Harmati (34.).

Kiállítva: Gyurcsányi (31.).

A játéknap rangadóját nagy lendülettel kezdték a felek. Mind a két csapat felvállalta a támadójátékot, az első pillanattól lüktetett a meccs. Akadt néhány ígéretes megindulása a Haladásnak, de az utolsó passzok nem sikerültek. Egy Berettyó-kontrát mentett Hajmási a gólvonalon, majd Hegyesi puskázott el egy komoly ziccert. Amint fölénybe került a házigazda, a vendégek kispadja rögtön időt kért. Hiába, megszerezte a vezetést a a HVSE: Öreglaki lőtte keresztbe a bal alsóba a Halmos által visszatett labdát. De a Berettyó nagyon gyorsan egyenlített - így büntetve egy könnyelműen eladott labdát (12. perc: 1-1). Mindkét kapusnak akadt munkája bőven. Keményedett a meccs, a Haladás a 14. percben már öt csapathibánál járt - a játékvezetők könnyű síppal szórták a faultokat. Ennek megfelelően kisbüntetőből fordított a Berettyó (16. perc: 1-2). A folyttatásban több helyzetet is kidolgozott a Haladás, de nem sikerült a kapuba találni - Hegyesi három másodperccel a szünet előtt ajtó-ablak ziccert rontott...

Fordulás után gyorsan egyenlített a Haladás, Öreglaki szerezte meg második gólját, ezúttal közelről, fejjel volt eredményes. Majd Hegyesi rúgott egy kapufát. Nekiesett ellenfelének a Haladás - szorult a Berettyó. Pillanatokra volt csak a labda a vendégeknél. Ám pontrúgásokból azért veszélyesek voltak. Aztán túlélte a nehéz perceket a Berettyóújfalu, kiegyenlítődött a mérkőzés. De mindkét csapat a győzelemért harcolt. Vidák egy parádés akció végé vette vissza a vezetést a hazaiaknak (30. perc: 3-2). Jól játszott a Haladás, a Berettyó, de a játékvezetők elvesztették a fonalat, Gyurcsányi érdekes körülények közepette lett kiállítva. A vendég rögtön gólra váltotta az emberelőnyt (32. perc: 3-3). Megtört a hazaiak lendülete, fordított a Berettyó. Majd a kapufa segítette ki a szombathelyieket. Most a hazaiak éltek át meleg pillanatokat. De rendezték a soraikat, és a hajrában már nagy rohamokat vezettek. Két és fél perc volt hátra, amikor vészkapusra váltott a Haladás. És eredményre vezetett ba létszámfölényes játék: Hegyesi 16 másodperccel a lefújás előtt egalizált! Még rúgott egy gólt a Berettyó, amit a játékvezető érvénytelennek ítélt.

Lódi Tamás: - Jó meccset játszottunk egy jól futsalozó ellenféllel. Kicsit nagyobb koncentrációval talán nyerhető lett volna ez a mérkőzés - nem vagyok elégedett az egy ponttal. De küzdeni tudásból ezúttal jelesre vizsgázott a csapatok.

Turzó József: - Büszke vagyok a játékosaimra, nagyot küzdöttek. Sajnos még megvannak azok a nagy hibáink, amelyeket az ellenfél rendre góllal büntet. Sajnálom, hogy Farkas Balázs vezette ezt a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!