Sport

2015.06.29. 14:51

Irány Amerika! – De előtte még Szentgotthárdon is bemutatkozik a csákánydoroszlói motocrossos

Csákánydoroszló – Naponta háromszor erőnléti edzés, hetente két-három motoros tréning, így telik a nyár is Zsigovits Norbertnek. A mindössze 16 esztendős fiatalember a német motocross bajnokság nagy tehetsége.

Bakos Ágnes

Felfigyelt rá a német motorsport és már itthon is kezdik megismerni Zsigovits Norbert nevét – mondta az édesapja, Zsigovits László.

Kedden edzőtáborba megy Norbi, a hétvégéig tartó tréningjeit is id. Németh Kornél irányítja. Somogytúr és Komló lehet a helyszín, de az időjárás még beleszólhat az edzés menetébe.

A német motocross bajnokságban a juniorok között és az úgynevezett expert kategóriában is sorra nyeri a futamokat, méghozzá úgy, hogy perceket ver a második helyezettre – ami egy technikai sport esetében óriási dolog.

László legalább annyira szerény, mint a tehetséges fia. Mintegy mellékesen említi, hogy úgy tűnik, az év végére összeállhat a jövő évi támogatása a fiatal sportolónak – vagyis sorban jönnek a szponzorok.

Az édesapa szerint most érik be a fiú: évek óta a motorozás a szenvedélye, a sikerekből és az elszántságból sem volt hiány. Gondoljunk bele: egy 15 éves középiskolás megtervezi a saját étrendjét, és nem csak fellángolás az elhatározás, hanem naponta, szigorúan betartott terv. Minden nap három erőnléti edzést mozog le, motorra hetente kétszer-háromszor ül.

Két órán át tart egy futam, abszolút helyt kell állni fizikailag és fejben is, ez utóbbi most áll össze a fiatalemberben – mondta az apa.

A motocross sport elismertsége a tengerentúlon az igazi, Norbi célja is Amerika meghódítása, miután a német bajnokságot a tervei szerint végigviszi – mesélte a legbüszkébb rajongója, az édesapja.

Hazai környezetben is drukkolhatunk a fiatalembernek: július 21-én Szentgotthárdon versenyez Zsigovits Norbert.

A kedvéért hazatér egy futamra a már Németországban élő és versenyző, legnagyobb magyar motocrossos, ifj. Németh Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!