Sport

2015.06.29. 12:04

Ismét jól versenyzett Kiss Norbert

Nürnberg - Remek teljesítménnyel rukkolt elő a címvédő Kiss Norbert a kamionos Európa-bajnokság 5., németországi versenyén. Így továbbra is biztosan vezeti az összetett ponttáblázatot.

Tóth Gábor

A Nürburgringen már pénteken megrendezték az időmérőt, amin az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Norbert volt a leggyorsabb, így ő kezdhetett pole pozícióból szombaton. A rajtot simán elhozta, végül rajt-cél győzelemmel nyitotta a jubileumi, 30. kamion Európa-bajnoki versenyhétvégét a Nürburgringen. Mögötte a két legfőbb üldözője, Adam Lacko és Jochen Hahn végzett dobogón. A második futam nagy balesettel indult, de a szombathelyi pilótát, aki a nyolcadik pozícióból kezdett, nem érintette a karambol. Már az első kanyarokban előzött kettőt, majd egy helyet még tudott javítani, ötödikként zárt – és szerzett nagyon fontos pontokat.

A „hagyományoknak megfelelően Kiss Norbert vasárnap sem talált legyőzőre az időmérőn, ismét megszerezte a pole pozíciót. És ismét rajt-cél győzelmet aratott az első futamon, ráadásul ezúttal imponálóan nagy előnnyel intette le a kockás zászló. A második futam rajtja is balesettel indult, de a versenyt a nyolcadik helyről kezdő Kiss Norbert ügyesen, rutinosan kikerülte az előtte viaskodókat. Pár kanyar után feljött a negyedik pozícióba – a dobogóért viszont nem kockáztatta meg a bizonytalan kimenetelű csatát.

Kiss Norbert hozta remek formáját, és Németországban, a Nürburgringen is a legjobbnak bizonyult. Fotó: Oxxo Racing-Axxyss Motorsport

A németországi hétvégén is Kiss Norbert gyűjtötte a legtöbb pontot a mezőnyből, ezzel tovább növelte előnyét a tabella élén. Ráadásul a nürburgringi kamionverseny különdíját is kiérdemelte: 2015-ben ő lett Németországban a nagy presztízzsel bíró „International Truck Master" elismerés gazdája.

– Egyértelműen elégedett vagyok a németországi versenyhétvégével – fogalmazott Kiss Norbert. – Eddig a Nürburgring nem tartozott a kedvelt pályáink közé. Ám sikerült hasznosítani az előző évek tapasztalatát, a csapat remek munkát végzett, a versenyautó nagyon jól szuperált. Megnyertük mind a két időmérőt, a két első futamot, és a két második futamon is sikerült értékes pontokat szerezni. Egyébként mindkét második futamon csak a biztonságra törekedtem, hiszen jelentős előnnyel vezetjük a bajnokságot. Most következik szűk két hónap nyári szünet. Nem megyünk nyaralni, nem széled szét a csapat, nekiállunk egyből dolgozni. Ráfér az autóra a karbantartás, a javítgatás, hiszen komoly terhelést kapott. Szedjük össze az alkatrészeket, gyűjtjük be a támogatói pénzeket és igyekszünk sok rendezvényen megjelenni. Szóba került már a címvédés lehetősége a műhelyben, azon leszünk, hogy sikerüljön. De még a bajnokság fele, öt futam hátra van, nem ülhetünk a babérjainkon. Egyébként bizakodó vagyok, hiszen nagyon jó csapattal dolgozhatok együtt, ráadásul most jönnek azok a pályák, amik igazán fekszenek nekünk. És természetesen nagyon várom már a Hungaroringet! – zárta szavait Kiss Norbert.

Az Európa-bajnokság állása öt versenyhétvége után, pilóták: 1. Kiss Norbert (magyar) 319 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 248, 3. Jochen Hahn (német) 225. Csapatok: 1. Buggyra Racing 1969 466 pont, 2. Oxxo Racing-Axxyss Motorsport 441, 3. Team Reinert Adventure 362.

Az Európa-bajnokság következő állomásának augusztus utolsó hétvégéjén a csehországi Most városa ad otthont. Majd szeptember 4–6-án a Hungaroring következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!