Sport

2016.07.26. 18:30

Készen állnak - U18-as Eb-n a magyar kosárválogatott

Felkészülten, három Vas megyei játékossal a soraiban utazik el a B divíziós Európa-bajnokságra - Macedóniába - az U18-as magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Tóth Gábor

Az U18-as válogatott a napokban két edzőmérkőzést játszott Szerbia vendégeként Vrsac városában. A mieink 79-68, majd 78-69 arányban maradtak alul.

- Az A divíziós Eb-re készülő, euroligás tapasztalatokkal bíró játékosokat felvonultató, komoly erőt képviselő szerb válogatott ellen remekül helytálltunk - értékelt az U18-as válogatott másodedzője, Váradi Kornél. - A szerbek is főpróbának szánták ezt a két mérkőzést, vagyis közel csúcsformában léptek pályára ellenünk - pechükre a törökországi helyzet miatt az A divíziós Eb-t nem rendezik meg.

A szombathelyi Durázi Krisztofernek (labdával) meglehetősen mozgalmasan alakul a nyara. A B33-as Eb-selejtezők után a B divíziós U18-as kontinenstornán várnak rá fontos feladatok
Fotó: Cseh Gábor

E két mérkőzéssel a korosztályos magyar válogatott számára is befejeződött a felkészülés. A B divíziós Európa-bajnokságnak július 29. és augusztus 7. között Macedónia, Skopje ad otthont - a csapat szerdán kel útra. A mieink az A csoportban kezdik a 24 csapatot felvonultató kontinenstornát Bulgária, Ciprus, Írország, Lengyelország és a házigazda Macedónia társaságában. Az U18-as válogatottban a körmendi trió, Bordács Soma, Doktor Péter és Németh Ákos, valamint a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa, Durázi Krisztofer kezdte meg a felkészülést.

- Doktor Péter az Ausztria elleni edzőmeccsen vállsérülést szenvedett, sajnos nincs olyan állapotban, hogy a segítségünkre legyen a tornán, ezért itthon marad - tudtuk meg Váradi Kornéltól. - Bordács Soma is sérüléssel, ujjsérüléssel küzd, de ő bevethető lesz az Eb-n. Ahogyan Németh Ákos is. Durázi Krisztofer a B33-as Eb-selejtezőn összeszedett hátsérülését pihente ki a napokban, ezért nem is volt ott velünk Szerbiában, de az Eb-re jön. Az esélyeket nehéz latolgatni, mert sok az erős, hasonló képességű csapat. A felkészülés alatt becsülettel dolgoztak a fiúk, az edzőmeccseken jól is teljesítettünk, de az majd kiderül, hogy sorozatterhelés alatt mire leszünk képesek. A sorsolásunk nem a legszerencsésebb, hiszen pénteken mindjárt az egyik legerősebb ellenféllel, a feljutásért hajtó lengyelekkel meccselünk. A csoportmérkőzések után azonban már okosabbak leszünk.

A magyar válogatott csoportmérkőzései, július 29.: Magyarország-Lengyelország. Július 30.: Magyarország-Ciprus. Július 31.: Magyarország-Macedónia. Augusztus 2.: Magyarország-Írország. Augusztus 3.: Magyarország-Bulgária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!