Sport

2017.06.07. 19:51

Két HVSE- csapat a birkózó csb-döntőn

KÖRKÉP A Haladás VSE diák- és serdülőgárdája is bejutott a korosztályos birkózó-csapatbajnokság döntőjébe.

Horváth Erika

A kötöttfogású diák I. ob-n két érmet szereztek Veréb István tanítványai. A 2017-es tavaszi szezon utolsó egyéni országos birkózó-bajnokságát Tatabányán rendezték a területi versenyekről indulási jogot szerzett versenyzők számára. A diák I. korosztály (2004/2005-ben születettek, illetve 2006-osok engedéllyel) kötöttfogású ob-jén szőnyegre léptek a Haladás VSE elsősorban szabadfogásra szakosodott versenyzői is. Ketten a dobogóra is felállhattak: a 35 kg-os súlycsoportban Buday Bálint két győzelem után kikapott, a bronzmérkőzését viszont megnyerte. A 63 kilós Gellén Milán három győzelem után a fináléban maradt alul, így ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A HVSE diák- és serdülőkorú birkózói a kötöttfogású csapatbajnokság nyugat-magyarországi területének versenyén szerepeltek. Veréb István tanítványainak mindkét korosztályban sikerült az első háromban végezni, s ezzel kivívni az országos szereplés jogát. A diákcsapat - Kovács Huba, Takács Arnold, Sárközi Dávid, Török Levente, Fábián Bálint, Hajba Szabolcs, Nagy Dániel, Németh Levente és Huszár Olivér - mind a négy mérkőzését megnyerve első lett.

A Szigetvárt 45-16-ra, a Kaposvárt 35-20-ra, a Zalaegerszeget 29-19-re, a Dél-Zselicet 31-18-ra győzték le a szombathelyiek. A serdülőknél második lett a Haladás, amely a Dél-Zselicet 25-20-ra, a Szigetvárt 22-11-re, a Zalaegerszeget 30-15-re verte, a Kaposvártól viszont 33-14-re kikapott. A zöld-fehér serdülőcsapat tagjai Hujber Dániel, Piffkó Andor, Gellén Milán, Hegedüs Levente, Takács Ferenc és Nagy Bence voltak. Az országos döntőnek ezen a hétvégén - szombaton és vasárnap - Miskolc lesz a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!