Kiss Norbert mára második helyen

2017. július 17., 21:18 szerző: Tóth Gábor
komment
Egyre jobb eredményeket ér el a Kiss Norbert-Mercedes kettős, a mögöttünk hagyott szlovákiai versenyhétvége után már második a FIA kamionos-Európa-bajnokság összetett pontversenyében a szombathelyi pilóta.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ausztria (Österreichring), Olaszország (Misano) és Németország (Nürburg) után Szlovákia, a Dunaszerdahelyhez közeli Slovakiaring adott otthont a FIA kamionos-Európa-bajnokság negyedik verseny hétvégéjének. A német Tankpool24 Racing Team Mercedes kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilótája, Kiss Norbert biztató eredményekkel a háta mögött, de még futamgyőzelem nélkül érkezett meg a szlovákiai versenyre - amit sikerült orvosolni. A 32 esztendős pilóta ugyanis a mögöttünk hagyott hétvégén két futamot is megnyert, egyszer pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Értékes 51 pontot gyűjtött be, így felléphetett az összetett pontverseny második helyére.

Kiss Norbert joggal lehet elégedett Foto: www.kissnorbi.com

- Már az előző versenyen, a Nürburgringen is gyorsak voltunk, most pedig különösen erősnek éreztem magunkat - jelezte Kiss Norbert. - Napról napra jobbak vagyunk, jól alakulnak a dolgaink, egyre fejlődik a csapat. Nagyon fontos helyszín lesz számunkra a Hungaroring, ahol a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni - jó lenne kiszolgálni a magyar közönséget. Mert Mogyoród után olyan pályák jönnek, amelyek nem fekszenek nekünk. Csehországot és Belgiumot a lehető legkevesebb veszteséggel szeretnénk túlélni. Hogy aztán ráfordulhassunk a hajrára, a számunkra oly kedves Le Mans és Jarama pályáin. A célunk továbbra is az, hogy dobogón fejezzük be a szezont - nagyon sűrű az élmezőny. A realitás pedig azt mondatja velem, hogy az éllovas Adam Lacko már nagy előnyre tett szert, nem fog hibázni. Ám megpróbálom megszorongatni. Technikai sportban bármi megtörténhet, és hosszú még a szezon.

Az összetett pontverseny élmezőnye a 4. versenyhétvége után (még 5 van hátra): 1. Adam Lacko (Freightleiner/cseh) 182 pont, 2. Kiss Norbert (Mercedes-Benz/magyar) 139, 3. Jochen Hahn (IVECO/német) 135, 4. Stephanie Halm (MAN/német) 133, 5. Antonio Albacete (MAN/spanyol) 109.

Következik: augusztus 26-27., Hungaroring.

Tóth Gábor

2017. július 17., 21:18 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...