Sport

2016.10.18. 17:50

Kitartásra, egészséges versenyszellemre nevel a sport

Sárvár- Évente egy alkalommal emléklappal köszönti eredményes sportolóit a város. Az alpolgármester, Máhr Tivadar szerint a sport nem csak az egészség megőrzése miatt fontos.

Turbók Attila

- Évente egy alkalommal emléklappal, oklevéllel köszönjük meg diákjainknak azt, hogy a sikeres sportolás mellett városunk jó hírnevét is elviszik hazánk számos településére - mondta a Vas Népének Máhr Tivadar. Sárvár alpolgármestere a minap lezajlott ünnepségen kijelentette: a hagyományos rendezvényen nem csak a sporteredményeket ismeri el a város.


A sárvári sikeres diákok eredményeikkel egymásnak és közösségüknek is példával szolgálnak Fotó: Pajor András

- Számomra több olvasata is van ezeknek a sikereknek, elsősorban az egészséges életmód kialakítása, amely gyermekkorban elengedhetetlen. Másodsorban a sport ezeket a gyermekeket kitartásra, az egészséges versenyszellem megszerzésére neveli - emelte ki az alpolgármester. Úgy véli, a sportsikereket elért diákok egyfajta példaképnek számítanak nemcsak szűkebb baráti körükben vagy iskolájukban, de a sárvári közéletben is.

- Utóbbiakra a legjobb példa annak a kétszáz úszónak az esete, akik a helyi uszoda nyitásakor kezdték el a sportot, majd napjainkra immár szép eredményekkel büszkélkedhetnek - jelentette ki Máhr Tivadar.

Az idén a Nádasdy Tamás Általános Iskolából 24 diák, a Gárdonyi Géza Általános Iskolából négy tanuló, a Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai közül öt tanuló, a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola diákjai közül egy, a Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolából kilenc diák vehetett át elismerő oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!