Sport

2017.04.06. 17:56

Közeleg a rajt: nagy munkában Kiss Norbert csapata

Körkép - Második versenyszezonjára készül a német Mercedes tankpool24 Racing Team pilótájaként Kiss Norbert, a kamionos Európa-bajnokság 2014-es és 2015-ös bajnoka - a munka gőzerővel zajlik.

Tóth Gábor

A tavalyi, első közös szezon remekül sikerült - ami vélhetően magasra tette a mércét.

- Amint véget ért a tavalyi szezon, rögtön asztalhoz ültünk, átbeszéltünk mindent, majd a tapasztalatokat kiértékelve megkezdtük a munkát, a felkészülést a 2017-es esztendőre - fogalmazott Kiss Norbert, a német Mercedes tankpool24 Racing Team szombathelyi pilótája.

Kiss Norbert gőzerővel készül a 2017-es szezonra. A kamiont jövő hét elején szerelik össze
Fotó: Mercedes tankpool24 Racing Team

- Természetesen amint közeledik az idei szezon rajtja, úgy gyorsulnak fel az események, úgy sokasodnak a teendők. A legfontosabb feladatunknak a motor fejlesztését tartottuk - nem lesz új motorunk, ezért a lehető legjobb teljesítményt kell kicsikarni az erőforrásunkból. Papíron, vagyis a munkapadon már egészen jól működik a motor, közel vagyunk azokhoz az értékekhez, amelyeket el szeretnénk érni. Természetesen más fejlesztéseket is elvégeztünk. Így dolgoztunk például a futóművön, a váltón, a hűtésen - hogy csak a legfontosabbak említsem. Szeretnénk, hogy a kamion minél megbízhatóbb legyen. Jól állunk, nagyjából a terveknek megfelelően halad a munka. A kamiont a jövő hét elején, közepén szerelik össze, akkor majd meglátjuk, hogy valójában mennyit fejlődtünk. Úgy április végén szeretnénk élesben is tesztelni, valószínűleg Csehországban próbáljuk ki a megújult kamiont.

- A tervekről, a célokról egyelőre még nem beszéltünk, nem egyeztettünk az istálló vezetésével - jelezte Kiss Norbert. - De abban egyetértünk, hogy a tavaly elkezdett munkát folytatjuk, szeretnénk előrébb lépni és mielőbb a sorozat meghatározó szereplőjévé válni. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy megpróbálok a dobogóért harcolni és a szezon végén szeretnék - legalább - bronz-érmesként zárni. A versenyeken futamgyőzelmekért akarok harcolni, megpróbálok a lehető legtöbbször dobogós pozícióban végezni.

A csapatunk jól működik, a második szezont kezdjük együtt, már összeszokott a társaság, jó szakemberekkel vagyok körülvéve - és számíthatunk egymásra. Ennek megfelelően bizakodó vagyok. Várom már a szezon rajtját, de legfőképpen a magyarországi versenyt!

A FIA kamionos Európa-bajnokság 2017-es versenynaptára, május 13-14.: Red Bull-ring (Ausztria). Május 27-28.: Misano (Olaszország). Július 1-2.: Nürburgring (Németország). Július 15-16.: Slovakiaring (Szlovákia). Augusztus 26-27.: Hungaroring (Magyarország). Szeptember 2-3.: Most (Csehország). Szeptember 16-17.: Zolder (Belgium). Szeptember 23-24.: Le Mans (Franciaország). Október 7-8.: Jarama (Spanyolország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!