Sport

2015.12.01. 15:21

Legyőzte az újoncot a HVSE - Három forduló után a harmadik helyen áll az NB I-es szombathelyi sakkcsapat

Budapest - Az újonc Kőbánya otthonában három ponttal bizonyult jobbnak a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata.

Horváth Erika

Aquaréna Kőbánya SC- Haladás VSE-Infraplan 4,5-7,5.

- Budapest, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Az 5-ös, a 7-es és a 11-es táblán dr. Kovács Gábor, Kiss Attila és Rövid Kálmán gyors döntetlennel fejezte be mérkőzését. Érdekesség, hogy ketten volt csapattársukkal játszottak: Kovács Nagy Gábor, Rövid pedig Korpics Zsolt ellen. A szombathelyiek legszebb győzelmét a cseh Zbynek Hracek nagymester aratta: az első táblán klasszisteljesítménnyel, egységes pozíciós játszmában győzte le szerb ellenfelét. A második táblán Babula Vlastimil nehéz pillanatokat átélve lépés-ismétléssel harcolta ki a fél pontot. Ruck Róbert teljesen kijátszott partiban világossal nem tudta felőrölni szívósan védekező fiatal szerb riválisa ellenállását (1/2-1/2).

Hracek Zbynek klasszisteljesítménnyel szerzett pontot (szemben balról). Fotó: Timár Gergely

Teljes pontot szerzett Petrik Tomas: a nehéztiszt végjátékban kettős gyalogáldozattal fordította a maga javára a mérkőzést. Petényi Tamás maratoni hosszúságú játszmában előbb jobban állt, a végén azonban neki kellett küzdenie a fél pontért. Csonka Attila sötéttel nehéz állásba került, de gyalogáldozattal ellentámadáshoz jutott. Időzavarban azonban többször is elmulasztotta a jó folytatást - a nyerési esélyével, majd a döntetlen-lehetőséggel tudott élni. Farkas Gábor jól szállt be az NB I-es csapatba, világossal magabiztosan győzött a hazaiak hölgyjátékosa ellen. Lakos Nikoletta sötéttel egy nála magasabb értékszámú fiatal versenyzőt vert bonyolult játszmában. Nem sikerült rosszul a szombathelyiek ifjúsági újoncának, Egri Lászlónak a bemutatkozása. Sötéttel magához ragadta a kezdeményezést; a fél pont meglett, a győzelemért nem kockáztatott. Győzött: Hracek, Petrik, Farkas, Lakos. Remizett: Babula, Ruck R., dr. Kovács G., Petényi, Kiss A., Rövid, Egri L.

Három forduló után a HVSE 21 ponttal a harmadik helyen áll. Ezen a hétvégén - vasárnap 10 órától - játszik a szezonban először hazai környezetben a szombathelyi csapat, a Tó vendéglőben a sereghajtó Dunaharasztit fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!