Sport

2016.05.25. 11:53

Lépéseket tesz az Egis Körmend a keddi mérkőzés után

Körmend - Lépéseket tesz az Egis Körmend a keddi, botrányos játékvezetői teljesítmény mellett lezajlott (93-88-ra elvesztett) szolnoki kosárlabda-elődöntő után.

Németh Zsolt

Vezetőedzője, Teo Csizmics nélkül fejezte be a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzését Szolnokon az Egis Körmend csapata. A higgadtságáról és korrektségéről ismert és az ellenfelek által is tisztelt szakembernél a mérkőzés 32. percében szakadt el a cérna, amikor Josh Duinker ellen ítéltek támadóhibát. Még az is lehet, hogy joggal, de az előzmények, a játékvezetők, elsősorban Papp Péter és Kapitány Gellért addigi működése már annyira felfokozta a feszültséget a körmendi kispadon, hogy Teo Csizmics a másik térfélre rohant és Kapitány Gellértnél hevesen gesztikulálva reklamált. Először technikait kapott, de tovább mondta a magáét, ezért kiállították. Hencsey Tamás fejezte be a padon a meccset, amit minden ellenére sikerült szorossá tenni. És pénteken, a negyedik mérkőzésen is ő fog meccselni, hiszen a vezetőedző automatikusan egy meccses eltiltást kap, majd tárgyalják az ügyét, így nem ülhet a padra.

Teo Csizmics már nem bírta szó nélkül tűrni a csapatát sújtó ítéleteket - egy technikai után ki is állították (Fotó: Szendi Péter)

– Már reggel felhívtam Faidt Mihályt, a játékvezetői bizottság elnökét, hogy jelezzem, nem tudjuk elfogadni a két említett sípmester tegnapi teljesítményét – mondta a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc. – Várom az ő állásfoglalását, de közben beadványban fogalmaztuk meg mindazt, amit tegnap problémásnak láttunk, és eljuttattuk az MKOSZ elnökéhez, főtitkárához valamint a játékvezetői bizottsághoz. Csapatunk és a vezetőedzőnk is szerintünk példamutatóan sportszerű magatartást mutat egész szezonban. Ez jól látható volt például az érzelmektől egyáltalán nem mentes párharcban, a ZTE ellen is. Nem jellemző ránk a szövegelés, a folyamatos reklamálás, de tegnap már a vezetőedzőnk sem tudta szó nélkül elfogadni. Lehet, hogy nem a legszerencsésebb pillanatban, de egyáltalán nem ok nélkül fakadt ki – mondta az ügyvezető.

A találkozón jelen volt Bebes István, Körmend polgármestere is, aki az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a klub megmeneküljön a csődhelyzetből és mára tudatos és eredményes szakmai munka folyhasson a Rába partján. Őt is felháborították a látottak.

– A szolnoki klub részéről teljes mértékben korrekt volt a fogadtatás és a légkör, de amit a pályán a játékvezetőktől láttunk, az nehezen minősíthető nyilvánosan! Azok, akik így végzik a dolgukat, nem tisztelik azt a munkát, ami nálunk zajlik. Egy év szisztematikus, eredményes szakmai, és a klub csődhelyzetből való kimentésének több évi, erőn felüli munkáját teheti tönkre a játékvezetők indiszponált teljesítménye, ami számunkra elfogadhatatlan! – mondta a polgármester.

A klub vezetői abban bíznak, hogy a következő találkozón az első két meccsen látott korrekt, kiegyensúlyozott játékvezetés mellett mérkőzhetnek meg a felek, és hogy a szurkolók sportszerűen, de a szokásosnál is nagyobb hévvel biztatják majd a csapatot, hogy vasárnap is játszhasson a döntőbejutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!