Sport

2017.08.11. 19:01

Megkezdte a felkészülést a Körmend kosárcsapata

KÖRMEND - Megérkeztek a kiszemelt idegenlégiósok is, megkezdte a felkészülést a 2017/2018-as szezonra az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

A hét elején megérkeztek az Egis Körmend kiszemelt idegenlégiósai. Szerdán alapos orvosi ellenőrzésen, fizikai felmérésen estek át a játékosok, kivéve az Eb-re készülő válogatott keret tagjait, a csapatkapitány Ferencz Csabát, valamint Csorvási Milánt. Csütörtökön pedig már meg is kezdődött a munka Horti Bálint, Németh Ákos, Oroszi Bence, Márton Ádám, Halász Ákos, Andre Hollins, Marquis Wright, Eric Fanning, Steven Davis, Justin Tuoyo, Sebastian Koch, Bán Tibor részvételével.

A magyar csapatok általában augusztus második felében kezdik a felkészülést, ugyanakkor a körmendiekre szeptember 20-án már komoly megmérettetés vár, ezért a korai kezdés. A piros-feketéknek két selejtezőkört kell teljesíteniük ahhoz, hogy ott lehessenek a FIBA Europe Cup csoportkörében. Elsőként a svéd Boras Basket lesz az ellenfelük. Ha sikerrel veszik az akadályt, akkor a román Steaua Bukarest vár rájuk. De az első tétmérkőzésig még elég sűrű program vár a keret tagjaira. A fizikai és taktikai gyakorlás mellett számos felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, szeptember 15-16-án a klub megrendezi a Mogyorósy Szilárd emléktornát.

Gasper Potocnik edzés előtti eligazítását hallgatják az új fiúk (balról): Andre Hollins, Halász Ákos, Steven Davis, Marquis Wright, Eric Fanning, Justin Tuoyo, Sebastian Koch

- Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, eljött a munka ideje, ez mindig nagyon jó érzés - mondta az első közös tréning előtt Gasper Potocnik, a csapat vezetőedzője. - Ilyenkor a nyári élményektől teljesen fel van töltődve az ember, nagy elánnal tudja belevetni magát a munkába. Gondolom, a srácok is így vannak ezzel, és jó felkészülési időszak áll előttünk. Aztán remélem, az igazi szezon is hasonlóan jó lesz. A keretről ilyenkor még nehéz bármit is mondani. Egyelőre az orvosi, fizikai felméréseken vagyunk túl, korai lenne következtetéseket levonni. A célunk nemcsak az, hogy jó játékosaink legyenek, hanem az, hogy csapatként is legalább ilyen jók legyenek. Ez alap mindent csapatsportnál, erre törekszünk mi is, nagyon sokat fogunk ezen is dolgozni. Annyira, hogy ez meg is fogja határozni a következő időszak feladatait. A fizikai felkészítés és a játék gyakorlása mellett a megfelelő csapatszellem kialakítására nagy hangsúly fektetünk majd. Az edzések mellett terveink szerint tíz felkészülési mérkőzést játszunk az első FIBA Europe Cup megmérettetésünk előtt. Őszintén szólva nincs túl sok időnk szeptember 20-ig, és nem könnyíti meg a dolgunkat az sem, hogy négy újonc játékosunk van a külföldiek között, nekik még meg kell barátkozni az európai kosárlabdával. De edzőtársaimmal azon leszünk, hogy ebben maximálisan segítsük őket.

Az első felkészülési találkozót várhatóan augusztus 19-én vívjuk a Hopsi Polzela ellen. Aztán játszunk majd a Cibona és Cedevita csapataival, kétszer megmérkőzünk a Prievidzával és a Laskóval, ellenfelünk lesz a Levice is. A ZTE is találkozik velük egy nappal korábban a mi csarnokunkban. Az első négy találkozót még közönség nélkül fogjuk játszani, de az igazi rajt előtt szurkolóink is láthatják majd több alkalommal a formálódó csapatot, például az erős mezőnyt felmutató hazai, Mogyorósy Szilárd-emléktornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!