Sport

2016.05.04. 15:55

Megkezdték az idényt az ölbői modellezők

Linz, Sukoró - Megkezdték a szezont a Községi Modellező Egyesület Ölbő versenyzői. Ausztriában nyitották az évet, majd egy hazai versenyen is bemutatkoztak.

Horváth Erika

A ausztriai Linz adott otthont a 21. Pichlingersee Regattának. A változó, de megfelelő szélviszonyok között megrendezett versenyen az ölbőiek közül Horváth Zsolt F5M kategóriában kilencedik helyezést ért el. A legnépesebb, az F5E kategória volt, ahol 50-en indultak. Itt Horváth Zsolt 11., Eredics István 22. lett.

Fotó: Vincze Kornél

A szezon hazai évadnyitó versenyét a sukorói evezőspályán bonyolították le. A rendezvényt nem fogadta kegyeibe az időjárás, a változó irányú és erősségű szél alaposan megnehezítette a modellezők dolgát. Aztán megérkezett a vihar és eső, és a versenyt a tervezettnél előbb be kellett fejezni. A két ölbői induló közül Hannos Attila egy régi típusú hajóval, egyenletes teljesítménnyel a 12., míg Bódi László komoly elektronikai problémákkal küszködve a 14. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!