Sport

2017.05.28. 14:15

Megyei bajnokokat hirdettek a vasi horgászok mezőnyében

Lukácsháza - A megyei horgász csapatbajnokságnak, egyben a megyei egyéni horgászbajnokságnak otthont adott a Abért II. tó. Egyéniben és csapatban is új bajnokot avattak.

Tóth Gábor

A kétnapos horgászversenynek nem kedvezett az időjárás, olykor orkán erejű szél nehezítette a résztvevők dolgát. Így is sikerült méretes amurokat, pontyokat, keszegeket fogni, az első nap például összesen 412 kg hal akadt a horgokra négy óra alatt. A felnőtteknél 32700 grammal a 2016. évi győztes, Török Zoltán (Elektromosok SHE) vezette féltávnál a versenyt, míg az egyesületek közötti viadalban, ha csak szorosan is, de az Elektromosok csapatának sikerült a legjobban az első nap.

A folytatásban sem javult sokat az időjárás - de a horgászok izgalmas versenyt produkáltak. Felnőtt egyéniben a Répcementi HE versenyzője Nagy Péter dominált, végül kiérdemelte a megyei bajnoknak járó címet. Az utánpótláskorúak mezőnyében Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) mindkét nap diadalmaskodott, így biztosan nyert. A csapatok versenyében az első napi eredmények ismeretében, több együttes is esélyes volt a végső győzelemre.

A 2017. évi Vas megyei horgász csapatbajnokság dobogósai
Fotó: Tóth Milán

Az idő előre haladtával viszont kiéleződni látszódott a címvédő Elektromosok és a Kőszegközötti párharc. Végül a kőszegi csapat ünnepelhetett a végén. A verseny lezárásaként Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke gratulált a résztvevőknek, majd átadta a díjakat a helyezetteknek.

Végeredmény, egyéni felnőtt: 1. Nagy Péter (Répcementi HE), 2. Incze Tamás (Kőszegi SHE), 3. Kovács Péter (Elektromosok SHE). Egyéni utánpótlás: 1. Tordai Gábor (Elektromosok SHE), 2. Kondics Krisztián (Kőszegi SHE), 3. Kajtár Máté (Büki HE). Csapatbajnokság: 1. Kőszegi SHE (Horváth Balázs, Németh Krisztián, Komáromi Levente, Incze Tamás, Kondics Krisztián), 2. Elektromosok SHE (Varga Bálint, Török Zoltán, Hajba Gábor, Kovács Péter, Tordai Gábor), 3. Répcementi HE (Nagy Péter, Kovács Hajnalka, Kovács Dániel, Kóbor Ottó, Asbóth Attila).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!