Sport

2015.08.27. 14:40

Megyei I. és II.: A hétvégén folytatódnak a küzdelmek

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

Izgalmas meccseket hoz a 3. forduló az osztályban, a Jánosháza Vönöckre látogat, a Kőszeg a Királyt a fogadja, de érdekes lesz Vép egyházasrádóci fellépése is, valamint a rumiak vasvári vendégjátéka.

„A csúcstalálkozót” Celldömölkön rendezik, a hazaiakhoz a jól rajtoló Körmend látogat. A két gólerős alakulat összecsapása remek meccset ígér.

– Egyelőre nem tudok összeállítással szolgálni – mondta csütörtök délutáni érdeklődésünkre reagálva Koman Vladimir edző –, van több sérültünk is, a mai gyakorlás után tudom megmondani, hogy kire számíthatok szombaton. Ami biztos, hogy hazai pályán nekünk nyerni kell, más eredményről nem is beszélünk az öltözőben. az ellenfelet ismerjük, tudom erősítettek, de úgy gondolom, nem nekünk van félnivalónk, hanem nekik. Az biztos, hogy a csapatom odateszi magát, és 100 százalékos teljesítményt nyújtva küzd a sikerért.

– Az osztály legrutinosabb, legjobb mutatókkal rendelkező csapata ellen lépünk pályára – fogalmazott ifj. Molnár Károly –, a három lehetséges kimenetelből kettő elfogadható számunkra. Ahhoz, hogy a kitűzött célunkat elérjük – a tavalyi első öt helyezettből legalább kettőt megelőzzünk –, még sok lehetőségünk van. Nem igazán könnyíti meg a helyzetünket, hogy három sérültünk is akad. Az ellenfelet jól ismerjük, tavaly oda-vissza megvertek bennünket, a különbségen szeretnénk faragni. A két eddigi meccsből nem szabad messze menő következtetést levonni, messze van még a bajnokság vége.

A celli Varga J. (jobbról) fejeli el a labdát ellenfele elől. Szombaton Celldömölk-Körmend rangadót rendeznek (Fotó: Szendi Péter)

3. forduló, augusztus 29. szombat, 17:00: Répcelak–Schott Lukácsháza, Kőszeg–Király, Celldömölk–Körmend, Kemenesalja–Jánosháza. Augusztus 30, vasárnap, 17:00: Rábapaty–Csepreg, Tápláni KSK–Kiswire Szentgotthárd, Egyházasrádóc–Vép, Vasvár-Rum.

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban „szomszédvári” derbit rendeznek Szombathelyen: a Spari a Gyöngyöshermánt fogadja. Két jó erőt képviselő együttes lép pályára. Tekinthetjük rangadónak a Vasszécseny–Táplánszentkereszt mérkőzést, hiszen két hibátlan, ráadásul gólerős csapat csap össze. Jó meccsnek ígérkezik a Söpte–Balogunyom összecsapás, ugyanis tavaly mindkét gárda remekelt, és vélhetően idén is harcban lesz a dobogóért – a Balogunyom eddig a kupában és a bajnokságban is nagyon meggyőző teljesítményt nyújt, a Söpte döcögősebben kapta el a rajtot. A Herény, a Zanat és a Torony az első pontjára, első győzelmére hajt. Egyiknek sem lesz könnyű dolga.

Szombathelyi-csoport, 3. forduló, vasárnap, 17.00: Szentpéterfa–Tanakajd (Bereczky), Söpte–Balogunyom (Újházi), Újperint–Zanat (Sipos), Elektromol Spari–Gyöngyöshermán-Szentkirály (Finta), Felsőcsatár–Arborétum-Herény (Talabér), Vasszécseny–Táplánszentkereszt (Kovács Zs.), Bozsok–Honvéd-Sé (Mónos), Torony–Ják (Sály).

A Körmendi-csoportban jó kis meccsnek ígérkezik a Magyarszecsőd–Rábatótfalu derbi – a rábatótfalu két győzelemmel rajtolt. A másik hibátlan csapat, a Nádasd Bajánsenyén gyűjtögetheti tovább a pontjait. A Körmend VSE is veretlen még, az Ivánc vendégeként lép pályára ezen a hétvégén. A Viszák szabadnapos lesz.

Körmendi-csoport, 3 forduló, szombat, 17.00: Bajánsenye–Nádasd (Darvas). Vasárnap, 17.00: Szarvaskend–Rábahídvég (Kocsis), Ivánc–Tuti-Textil Körmend VSE (Szabó Z.), Magyarszecsőd–Rábatótfalu (Vastag), Őriszentpéter–Rábagyarmat (Bazsó), Szakonyfalu–Csákánydoroszló (Takács R.), Csörötnek–Körmendi Téglagyár (Fülöp).

A Sárvári-csoportban a csalódott csapatok csatáját emelnénk ki a hétvégi repertoárból. A tavalyi 2. helyezett Gérce-Vásárosmiske fogadja a Megyei I. osztályból visszacsúszó Büköt. Mindkét alakulat túl van egy-egy gólgazdag győzelmen és vereségen. Így nem csoda, hogy a dobogós helyekre pályázó alakulatok találkozója igazi csemegét ígér. A hazaiak trénere, Haraszti István elmondta, hogy nem feltartott kézzel vonulnak ki a pályára:– Reményeink szerint az egyéb elfoglaltság miatt hiányzók is már a keretünk tagjai lesznek a héten. A Boba elleni kupamérkőzés igazi erőpróba volt a Bük elleni mérkőzés előtt. A hazai pályát és a gólhelyzeteket kihasználva szeretnénk itthon tartani a három pontot. A védelmünk lassan összeáll Naszádos Jácint és Sali Zoltán jóvoltából. Mindent meg fogunk tenni a még mindig megyei I. osztályú szinten játszó Bük ellen.A vendégek szakosztályvezetője, Kiss István korábban már elmondta, hogy a céljuk visszajutni a megyei I. osztályba, és minden mérkőzésen ennek a szellemében lépnek pályára.

A hétvége másik nagy csemegéje a két – eddig száz százalékos – csapat találkozója: a Püspökmolnári az Uraiújfalut fogadja. Mindkét együttes 3-2-es vendéggyőzelemmel hangolt a hétközi kupafordulóban. Kérdés, hogy a Molnári tud-e élni azzal a lehetőséggel, hogy elsőként iratkozzon fel azon csapatok listájára, mely gólt tud szerezni a volt megyei I. osztályú alakulat ellen, ugyanis idén még nem rezdült meg az Újfalu kapujának hálója a bajnokságban.

A Sárávári-csoport e, vasárnap, 17 óra: Csénye–Mersevát (Molnár), Simaság–Kenyeri (Bagoly), Püspökmolnári-Uraiújfalu (Szabó I. Z.), Jákfa–Ikervár (Szabó Zs.), Pecöl–Ölbő (Mórocz), Gérce-Vásárosmiske–Bük (Szabó III. Z.), Sitke–Szeleste-Pósfa (Horváth.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!