Sport

2016.05.01. 20:10

Megyei I.: Késés után döntetlen Vépen

Megyei körkép - Sikeresen oldotta meg a kötelező feladatot a Körmend és a Celldömölk a 24. fordulóban.

Török Tibor

Körmend-Tápláni KSK 6-0 (1-0). Körmend, 150 néző, vezette: Héra.

Gól: Takács Á. 2 (9., 88.), Niksz 3 (61., 86. 90.), Czimber 63.

Kiállítva: Badics 85. (második sárga lap).

Körmend: Szabó - Varga, BALIKÓ, Kósik, Takács M. - Németh B. (Horváth P.), Makai, Török (Kurucz), Osvald (Czimber) - Takács Á., NIKSZ (László). Edző: ifj. Molnár Károly.

Tápláni KSK: Gyimesi - Koronczai, Badics, Bánfalvi, Balázs - Schimmer (Fürdős), Schindler - Mikovács, Nyári, Rajzinger - Czirók. Edző: Borbás János.

A hétközi kupaforduló egyik szenzációját jelentette, hogy a Körmend a Balogunyom ellenében (2-2) kiesett a kupából. Molnár Károly lapunknak elmondta, gyakorlatilag megnyert meccsről volt szó, amelyen az eddigi kevesebb lehetőséget kapó játékosok jutottak szerephez, de a végét elrontották, és a megyei II-es csapat a 87. és 93. percben lőtt gólokkal egyenlített.

A Táplán elleni meccsen már az elejétől a Körmend támadott, és Niksz beadásából Takács Á. közelről vezetést szerzett. Utána több lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de vagy Gyimesi védett nagyot, vagy a kapufa mentett. A második félidőben is ment előre a Körmend, csak most már sikerült értékesíteni a ziccereket, így végül hat gólig jutott a vendéglátó. A Körmend teljesen megérdemelt győzelmet aratott az ezer sebből vérző, lelkesen játszó, de a kapura veszélytelen vendégek ellen.

Kemenesalja-Schott Lukácsháza 2-1 (1-0). Vönöck,100 néző, vezette: Magyar.

Gól: Dobson D. 27., Mógor 80., illetve Szalai 55.

Kiállítva: Németh P., illetve Németh Roland 35. (kakaskodásért).

Kemenesalja: Bíró - Ambrus, VESZPRÉMI, ERDÉLYI, Németh P. - Kóbor (Bognár), Dobson K. (Sütő), Kovács Kristóf - DOBSON D. (Smidéliusz), MÓGOR - Németh Róbert (Szomorkovics). Játékos-edző: Kovács Kristóf.

Lukácsháza: Szalay - SZABÓ, Kovács, GUGCSÓ, Baranyai - Németh Cs. (Vörös), KOMÁLOVICS Á., Németh Roland, Varga D. (Virág) - Tar Máté, Szalai. Edző: Bezdi István.

Gyors támadásokat vezetett a házigazda, és a félidő közepén meg is szerezte a vezetést, Dobson D. lőtte át a vendégek védelmét 25-30 méterről. Aztán egy páros kiállítás következett, a földön fekvő Németh Roland és Németh P. keveredett vitába, aminek a játékvezető piros lappal vetett véget. A közjáték a hazaiakat zavarta meg, a vendégek kezdeményeztek többet, különösebb eredmény nélkül. A fordulás után két hazai ziccer maradt ki, és ahogy lenni szokott, egy beívelt szabadrúgás után egyenlített a Lukácsháza. A Kemenesaljának váltania kellett, de csak hajrában járt eredménnyel, egy beadás után kezezésért járt büntető, ezt Mógor belőtte, a hátralévő időt pedig kivédekezte a vendéglátó. A hazai csapat nem játszott jól, azonban végigküzdötte a mérkőzést, a győzelem az akarat diadala volt.

Király SZE-Rábapaty 3-0 (2-0). Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Derdák.

Gól: Kiss K. 21., Hujber B. 43., Pócza 90.

Király: Mester - Hujber B., KISS B., Janzsó, Hegedűs (Németh M.) - Sásdi, Baráth (Varga G.) - Kiss K. (Pócza), Tóth Milán, Oláh (Farkas) - Szabó (Hujber G.). Edző: Hajmási Milán.

Rábapaty: Király T. - Király Zs., Csupor, Fehér, Tóth R. - Dovánszki, Szabó A., Gallen A., Balhási (Pákozdi) - SZABÓ D., Király L. (Enzsöl). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Felhívás keringőre: Dovánszki (balról) és Hegedűs kettőse a Király-Rábapaty (3-0) találkozón. A hazaiak az első félidőben játszottak jól (Fotó: Szendi Péter)

A kezdéstől fölényben futballozott a Király, és negyedóra után teljesen átvette az irányítást, több lehetősége közül kettőt használt ki. Előbb Kiss K. csípett el egy rövid átadást, és a kapuig gyalogolt vele, majd Hujber B. ért oda egy előrevágott labdára, és átemelte a kapuson. Ezenfelül is voltak helyzetei a Királynak, akár négy góllal is vezethetett volna a házigazda. A szünetet követően negyedóra után hármas csere következett, ez kicsit megzavarta a hazaiakat, a Rábapaty pedig minden mindegy alapon offenzívába fogott, a Király kontrázott. A vendégek akár egyenlíthetettek volna, míg a hazaiak növelhették volna az előnyüket - végül az utóbbi következett be. A Király az első félidei játékának köszönhetően tartotta otthon a három pontot.

Celldömölk-Csepreg 4-1 (2-1). Celldömölk, 150 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Németh J. 2 (3., 66.), Győrvári 8., Zimomrja 74. illetve Kovács B. 43.

Celldömölk: Zseli -Vajda (Horváth D.), Varga (Enyingi Márk), Bodor (Szép), Györkös - Zimomrja, SZUH (Boda), Mangenelli, Enyingi Marcell - GYŐRVÁRI, NÉMETH J. (Piri). Edző: Koman Vladimir.

Csepreg: TARÓDI - Kis-Nemes Máté, KIS-NEMES MILÁN, ILLÉS, BARANYAI - Kovács B. (Németh M.), Németh G., Varga Zs., HORVÁTH P. - Keszthelyi, Polgár B. Edző: Sass Dezső.

Hamar kétgólos vezetést szerzett a Cell a megilletődött vendégek ellen, majd több hazai ziccer is kimaradt. A szünet előtt a vendégek szépítettek egy kontrát követően, majd a második félidő elején egy kapufát is lőttek. Ezután ismét a Cell következett, két újabb találattal bebiztosította a győzelmét az egyre jobban fáradó vendégek ellen, és közepes játékkal is megszerezte a három pontot.

Vép-Kiswire Szentgotthárd 2-2 (1-1). Vép, 150 néző.

Gól: Török, Czeglédi illetve Düh, Nyári.

Vép: Bezdi - Joó, Wágner, BALIKÓ, Vermes (Őri) - Dancs, TÖRÖK - Illés D. (Beke P.), ILLÉS Á. (Szalai), Vajda (Szemes) - Czeglédi (Beke K.). Edző: Takács Csaba.

Szentgotthárd: Fábián - Merkli (Támis), Kovács P., Kovács G., SÜTŐ - VAS G., Nagy O. (Bugán), VASS R. (Vass D.), Sipos (Kovács T.), NYÁRI O. - DÜH (Muszka). Edző: Heiter László.

A burgenlandi játékvezető 17 órás kezdésről tudott, így bő fél órával később kezdődött a jó iramot hozó találkozó. Tíz perc után Czeglédi lőtt fölé tiszta helyzetben, aztán a Gotthárd átvette az irányítást, és két veszélyes kiugratás közül a másodikat Düh góllal fejezte be. A Vép a hajrában tért magához, Török szépen vett át egy beadást az ötösön, és a hosszú sarokba lőtt. A második félidőt a Gotthárd kezdte aktívabban, de aztán egy beadás után Wágner felső kapufát fejelt, a kipattanót Czeglédi lőtte be. Mezőnyjáték után vendéghelyzetek következtek, majd a hazaiak hibáztak ziccert. A végén aztán Nyári több embert kicselezve szépen csavart a felső sarokba. A lendületes találkozón igazságos pontosztozkodás született.

Vasvár-Répcelak 0-1 (0-0). Vasvár, 100 néző, vezette: Szvorda.

Gól: Csordás 47.

Kiállítva: Réfi 81. (második sárga), Tausz (mérkőzés után).

Vasvár: Smolczer - Hajas, Bíró, Vincze K., Dávid - Vincze B., Réfi - Tausz, Osvald (Molnár), Schermann (Dézsi) - Czövek ( Kaposi). Edző: Konrád Péter.

Répcelak: Németh G. - Baranyai, TÓTH DOMINK, Fazekas, Balogh (Ligeti) - HARKAI, Horváth T., Tamási, CSORDÁS, Kiss (Pungor) - Jordán (Barcza). Edző: Balassa Péter.

A zuhogó esőben lejátszott pályaavatón a vasvári fiatalok partiban voltak a dobogós vendégekkel. Az első félidőben mind a hazaiaknak, mind a látogatóknak akadt helyzetük. A döntő találat büntetőből született, a Jordán elleni belépőt látta szabálytalannak a játékvezető. A meccs vége pirosba fulladt, a Vasvárt két kiállítás sújtotta: előbb Réfinél, majd a lefújás után Tausznál vélt tapsolást felfedezni a bíró.

Rum-Jánosháza 3-0 (1-0). Rum, 100 néző, vezette: Németh T.

Gól: Csernák 2 (18., 47.), Horváth G. 90.

Rum: BUSI - LEITGEB (OLÁH), KORONCZAI, KONTICS, PAPP - IVIC, SZÉKELY (HORVÁTH G.), MOLNÁR, IKER - CSERNÁK (TÓTH), SOMOGYI (BŐSZE). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Az elmúlt sikeres meccsek lendületét igyekezett átmenteni a találkozóra a hazai csapat. A Rum próbálta megakadályozni a vendégek támadásait, a találkozó elején a Jánosháza beívelésekből veszélyeztetett, illetve Horváthnak volt egy ígéretes helyzete. Aztán a hazaiak következtek, egy beadást Csernák fejjel csúsztatott a vendégek kapujába. A házigazda az előny birtokában visszaállt, a kontrái veszélyesnek bizonyultak, de újabb gólt már csak a második félidő elején sikerült szerezni: ekkor Csernák szabadrúgásból talált a kapuba. (A támadó a múlt héten a Táplán ellen háromszor, a hétközi kupameccsen Szarvaskenden négyszer volt eredményes.) A folytatásban maradt a koreográfia: türelmesen várt az ellencsapások lehetőségére a Rum, a vendégekben viszont már nem volt átütő erő a múlt heti, otthoni vereségük után. A végén aztán Horváth G. betalált, így a hazaiak biztosan nyerték meg a meccset.

Egyházasrádóc-Kőszeg 2-1 (1-0).
Egyházasrádóc, 100 néző, vezette:
Varga P.

Gól: Balogh 10., Molnár L. 66. illetve Rácz 76.

Kiállítva: Tar 68. (második sárga lap után).

Egyházasrádóc: BALI - Tar, NÉMETH MARTIN, VILICS, Kertes - KAZINCZKI, Budai (Takács) - BALOGH A. (Simon), Molnár L. (Weiner), Loibenbeck (KRAJCZÁR) - Tóth J. (Molnár I.). Edző: Simon Attila.

Kőszeg: Táncsics - Toldi P. (Tompek), Őri, MÁTHÉ, Molnár Z. - Hankó, RÁCZ, Prán (Marti Ch.) - Molnár Cs. (Réti), Sándor, Dévai.Játékos-edző: Táncsics András.

A tét miatt feszült hangulatban kezdődött a találkozó, a 10. percben Balogh egy szabadrúgást oldalról nem a rövid sarokra, hanem a hosszúra csavart, a labda a hálóban kötött ki. A gól felhozta a Kőszeget, a vendégek akár fordíthattak is volna, de Hankó bombáját Bali bravúrral védte, majd Molnár Cs. lőtt közelről fölé ajtó-ablak helyzetben. A Rádóc a hajrában adott életjeleket, ekkor két ziccert hibáztak el a hazaiak.

A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, a Kőszeg ment előre az egyenlítésért, a kinyíló védelem mellett többször ígéretes lehetőség adódott a hazai támadók előtt. A játékrész közepén sikerült növelniük az előnyüket a rádóciaknak, egy szép támadás végén Molnár L. elé került a labda, aki szépen lőtt az alsó sarokba.

Ezzel eldőlni látszott a találkozó, azonban Tar megkapta a második sárga lapját labdaelrúgásért, így aztán kemény 20 perc várt a hátrányba kerülő házigazdára. Rácz bombagólja után nagy offenzívát indított a Kőszeg, azonban újabb gólt nem tudott szerezni a vendégcsapat.

A mezőnyben jól futballozó, lelkes vendégek ellen a kapu előtt határozottabb Egyházasrádóc nagyon fontos három pontot gyűjtött be.

Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról Konrád Péter, Celldömölkről Sebestyén Attila, Rumból Pup András, Szombathelyről (Király) Hajmási Milán, Vönöckről Kovács Kristóf, Körmendről Szabó Tibor, Vépről Németh Attila tudósította lapunkat.

 

1. Körmend 24 22 1 1 107 - 15 67

2. Celldömölk 24 20 3 1 79 - 16 63

3. Répcelak 24 18 2 4 53 - 17 56

4. Vép 24 13 3 8 47 - 27 42

5. Jánosháza 24 12 5 7 44 - 38 41

6. Király SZE 24 11 6 7 46 - 32 39

7. Szentgotthárd 24 10 4 10 43 - 38 34

8. Rum 24 10 1 13 45 - 53 31

9. Rábapaty 24 9 2 13 27 - 38 29

10. Kemenesalja 24 8 1 15 21 - 55 25

11. Lukácsháza 24 6 7 11 37 - 48 25

12. Egyházasrád. 24 6 6 12 31 - 58 24

13. Tápláni KSK 24 5 6 13 24 - 56 21

14. Vasvár 24 5 3 16 29 - 58 18

15. Kőszeg 24 4 5 15 19 - 67 17

16. Csepreg 24 3 5 16 24 - 60 14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!