Sport

2014.08.18. 17:45

Munkában az Egis Körmend

Körmend - Egy hete még nem volt elegendő játékos ahhoz, hogy az Egis Körmend kosárlabdacsapata nekivághasson az előtte álló feladatokra történő felkészülésnek. Hétfőn viszont elkezdődött a munka.

A körmendi gárda egyébként nem csak a honi pontvadászatban, de újra a nemzetközi porondon is érdekelt lesz, hiszen a piros-feketék ott vannak az EuroChallenge sorozat B csoportjában.

Hétfőn délelőtt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola sporttelepén erőnléti edzéssel vette kezdetét a munka. Aaron Mitchell vezetőedző már az előző szezon zárása után is elmondta, hogy ha ő marad a szakmai munka vezetője, akkor egy dinamikusabban, atletikusabban kosarazó, gyorsabb játékot produkáló csapatot szeretne formálni Körmenden. A vezetőedző maradt, és továbbra is Hencsey Tamás a segítője. A kerettel a fentiek szellemében vágtak bele a felkészülésbe. A sportcsarnok bővítése, felújítása miatt a piros-feketéknek egyelőre nincs saját terme. Ezt vasvári utazásokkal hidalják át. Minden hétköznap ott, a Kardos László Általános Iskola tornatermében tartják a délutáni, koraesti tréningeket. Hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt pedig Körmenden végeznek kondicionális edzéseket.

Aaron Mitchell edző dinamikus, gyors csapatot épít  (Fotó: Szendi Péter)

Mint máskor is, az első hetek a fizikai felkészültséget hivatottak megalapozni, de a játékosok a labdával is találkozhatnak, hiszen augusztus 31-én, majd a következő két hétvégén felkészülési mérkőzések is várnak rájuk. Mindhárom alkalommal Ausztriában lépnek majd pályára. Az első helyszín Felsőőr, (Oberwart) a következő szombaton Németújvár, (Güssing) végül Fürstenfeld lesz az állomás.

A mérkőzésekre szükség is lesz, mert három új próbajátékos is a kerettel együtt dolgozik, ők egyelőre két hétig vannak itt. Rajtuk kívül már a kerettel van Török Rolland, Sonyák Béla, Sömenek Martin, Darrin Govens, Malik Cooke, Marko Popadics és Marko Kolarics. Ferencz Csaba és Tóth Norbert továbbra is a nemzeti válogatottal dolgozik. Továbbá több utánpótlás korú fiatal még a korosztályos válogatottak keretével van együtt.

A Zsarko Rakocsevics helyére igazolt Damen Bell-Holter pedig a hónap végén érkezik meg Körmendre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!