Sport

2015.10.04. 14:02

Nehéz győzelem - Megszenvedett a Vasassal a HVSE

Az NB I-es futsalbajnokság 4. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE csak nagy csatában érvényesítette a papírformát, és gyűrte le a Vasast.

Tóth Gábor

1988 Déli FC Vasas -Swietelsky-Haladás VSE 2-3 (1-0)

Budapest, 100 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Futó, Moldován (Janitz).

Vasas: Kovács Á. Apatini, Nagy G., Zalatnai, Takács M. Csere: Gál, Szente, Lak, Horváth B., Pászti, Faragó, Jándék. Edző: Csernai Gábor.

HVSE: Matyi Hegyesi, Hajmási, Horváth P., Vidák. Csere: Tyukász (kapus), Sipos, Nagy T., Öreglaki, Rácz, Németh P., Gyurcsányi. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Faragó (13.), Apatini (32.), ill. Horváth P. (21.), Öreglaki (28.), Gyurcsányi (23.).

Kiállítva: Nagy G. (21.), ill. Nagy T. (32.).

Horváth Péter (fehérben) gólja fontos pillanatban érkezett, egyenlített, lökést adott a Haladásnak Fotó: Unger Tamás

A papírforma a lendületben lévő Haladás sikerét jósolta, a formálódó Vasas idén még nyeretlen, szerényebb célokért küzd. Ennek megfelelően a szombathelyiek egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ám a Vasas stabil védekezéssel, agresszív, kemény játékkal rukkolt elő, kontrákra rendezkedett be. Múltak a percek, és a Haladás nem tudott mit kezdeni ellenfele kellemetlen kispályás stílusával. Egyre több hiba, eladott labda csúszott a zöld-fehérek játékába, és egy kontra végén meg is szerezte a vezetést a házigazda. Alacsony színvonal, csapkodó játék jellemezte az első félidőt, pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogyan a hazaiak eltervezték. A szünetben aztán rendezték a soraikat a vendégek, nagy lendülettel kezdtek, remek futsallal rukkoltak elő, villámgyorsan egyenlítettek, majd bizos előnyre tettek szert nehezen tartotta a lépést a Vasas. Keményedett a meccs, mindkét oldalon akadt egy kiállítás. A vasiaktól Nagy Tamás két sárgával lett leküldve a pályáról, a második lap erősen túlzás volt. A játékvezetők egyébként sem álltak a helyzet magaslatán, nagyon gyorsan összehozták a hat faultot a szombathelyieknek de a kisbüntető kimaradt. Közben viszont, a meccs képe alapján teljesen váratlanul találtak egy gól a hazaiak. Ettől belelkesedtek, küzdöttek keményen, így az utolsó percek izgalmasra sikeredtek ráadásul a szombathelyieknek úgy kellett játszaniuk, nehogy összehozzanak még egy kisbüntetőt. Végül a Haladás nagy csatában, csapatként, kivédekezte a hajrát. Nem játszottak jól a zöld-fehérek, de a győzelmet megérdemelték. A kötelező győzelmek a legnehezebbek.

Marcos Angulo: - Nem adta olcsón a bőrét a Vasas, nem játszottunk jó, de begyűjtöttük a három pontot és ez a lényeg. Így kényelmes pozícióból, a tabella éléről várhatjuk a következő fordulóban a Berettyóújfalu elleni hazai rangadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!