Sport

2017.06.26. 18:10

Német győzelem az inter-crosse kupán Szombathelyen

SZOMBATHELY Sikeresen lezajlott a 15. alkalommal kiírt nemzetközi Pannon Inter-Crosse Kupa. A hazai színeket képviselő Hungary I. két mérkőzést nyert meg.

Tóth Gábor

A szombathelyi verseny a hét állomásból álló Inter-Crosse Európa Kupa utolsó felvonása volt. A kétnapos erőpróbának az egyetemi csarnok adott otthont. Nemzetközi mezőny meccselt: a Warriors és a Bandits Csehországból, a Pampuch szlovákiából, a Vienna Ewoks Ausztriából, a Victory Vercurago Olaszországból érkezett - a házigazda Szombathely színeit két együttes, a Hungary I. és a Hungary II. képviselte. Mindenki játszott mindenkivel. A szombathelyi tornát a Bandits nyerte, ezzel az európai sorozatban is diadalmaskodott.

- Az első számú gárdánk két mérkőzést nyert, de további két meccsen is komoly esélyünk volt a győzelemre, ám azokat a gyenge helyzetkihasználásunk miatt elveszítettük - jelezte Szakály Ferenc főszervező, a Magyar Inter-Crosse Egyesület elnöke, a csapat kapusa, edzője.

- Kis szerencsével odérhettünk volna a dobogóra, ezért bosszús vagyok. A Pannon Inter-Crosse Kupa a legrégebbi helyszíne a Európa Kupa sorozatnak, vagyis Szombathely tradicionális otthona az európai inter-crosse sportágnak. Ennek megfelelően ügyelünk a rendezésre, a körülményekre - szerencsére idén is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a sportolóktól, a csapatvezetőktől.

Akcióban a legjobb magyar játékos, Kovács Péter Fotó: Unger Tamás

A 16 csapatot felvonultató Európa Kupát a középmezőnyben zártuk - pontos összegzés még nincs -, jóval előrébb végezhettünk volna, ha minden versenyen részt veszünk, de anyagi okok miatt a hazai tornánkon kívül csak Prágába, Bécsbe és az olasz Calusco d'Adda városába tudtunk elutazni. Ettől függetlenül összességében elfogadható szezont zártunk.

15. Pannon Inter-Crosse Kupa, végeredmény: 1. Bandits, 2.Victory Vercurago, 3. Pampuch, 4. Warriors, 5. Hungary I., 6. Hungary II., 7. Vienna Ewoks.

Különdíjak, legjobb kapus: Sebastian Pfeifer (Bandits, német - Bögi Pir Memorial Kupa). Legjobb játékos: Manuel Hollmann (Bandits, német). Női gólkirály: Janá Hirnsalová (Pampuch, cseh). Férfi gólkirály: Rocco Attina (Victory, olasz). Fair Play díj: Galambos Benjamin. Legjobb magyar játékos: Kovács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!