Sport

2014.10.29. 09:49

Nemzetközi és hazai rockis sikerek

Térségi körkép - Nemzetközi akrobatikus rock and roll táncversenyen, illetve országos bajnokságon értek el sikereket, szereztek érmeket a vasi rockisok.

Simon Erzsébet

Ausztriában, Tullnban a nemzetközi táncversenyen négy ország húsz egyesületének versenyzői léptek parkettre, Magyarországot és Vas megyét a szombathelyi Galaxy RRC és a celldömölki Rocky-Dilly ARRC öt párosa képviselhette. Szépen csillogó érmekkel, döntős helyezésekkel gazdagodtak az akrobatikus rock and roll művelői.

Lakics Zoltán-Poór Melánia, Asbóth Barnabás-Németh Zorka Dorka, Hegedűs Fanni-Visnyovszky Gergő. Fotó: Koszogovits Norbert

Children páros kategóriában a dobogó 3. fokára Asbóth Barnabás-Németh Zorka Dorka (Galaxy/Rocky-Dilly) állhatott. A serdülő korosztályban döntőbe jutott és végül a 6. helyet szerezte meg Halmosi Milán és Kelemen Fanni (Galaxy). Ugyanebben a kategóriában 10. lett Szabó Áron és Cselédi Lili (Rocky-Dilly). A felnőtt C kategóriában az aranyérmet Visnyovszky Gergő és Hegedűs Fanni szerezte meg, az ezüstérem a Lakics Zoltán-Poór Melánia kettősnek jutott, mindkét duó a Galaxy/Rocky-Dilly vegyespárosa.

Balatonfüreden Magyarország legjobb utánpótlás formációi és felnőtt párosai küzdöttek az országos bajnoki címekért. Children formációs kategóriában - első országos versenyén - döntőbe verekedte magát és végül a 7. helyet szerezte meg a Rocky-Dilly ARRC Prüntyőkék csapata: Németh Judit, Bíró Réka, Kiss Fatima, Eredics Patrícia, Cselédi Lili, Németh Janka Blanka, Borbás Linda.

Serdülő formációs kategóriában a Celli Manók gárdája - Burka Gréta, Pető Léna, Kiss Roberta, Búzás Dorina, Hegedűs Hella, Dénes Luca - az 5. helyen zárt.

Felnőtt C kategóriában a tullni nemzetközi siker után ismét a legjobb formáját hozta két páros is: országos bajnok lett Lakics Zoltán és Poór Melánia, Visnyovszky Gergő és Hegedűs Fanni pedig bronzérmet gyűjtött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!