Sport

2016.08.26. 14:58

Női boksz az Eb-ért

Halásztelek, Balatonfüred - Remekül teljesítettek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület női bunyósai az utánpótlás Eb-re selejtező válógató versenyen. Ringe lépett a régiós válogatott is.

Tóth Gábor

A Halásztelken rendezett női utánpótlás válogatón mutatták be a Magyar Ökölvívó Szövetség illetékesei az új női szövetségi kapitányt, a többszörös világbajnok Kovács Máriát, valamint az utánpótlás szakág vezetőjét, Ancsin Katalint - előttük léptek tehát ringbe az amazonok. A kőszegi színeket Pesti Gabriella (serdülő, 54 kg), Lakotár Hanna (junior, 48 kg), Finesz Kamilla (junior, 54 kg) és Hámori Luca (junior, 60 kg) képviselte.

Hámori Luca, Finesz Kamilla, Finesz Ernő, Lakotár Hanna, Pesti Gabriella Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Gabriella súlycsoportjában az előzetesen nevezettek nem jelentek meg mérlegeléskor, így ő egy súlycsoportal feljebb, 57 kg-ban versenyzett. Itt hárman voltak, szerencsés sorsolásának köszönhetően egyből a döntőbe került, ahol legyőzte fizikálisan erősebb ellenfelét. Hanna két mérkőzést játszott, előbb vecsési ellenfelét őrölte fel, majd szlovák riválisát múlt felül - kétszeri rászámolás után - technikai KO-val. Kamilla egy roppant erős szerb lányt gyűrt le kezdésként, majd a döntőben vecsési riválisát verte első menetes technikai KO-val. Luca igazi rangadóval nyitott: a KSI-s Villás Veronikvál küzdött meg a válogatott első számú pozíciójáért. A kőszegi bunyós nagyot küzdött, végül pontozásos győzelmet aratott.

Remek eredményeikkel Lakotár Hanna, Finesz Kamilla, Hámori Luca minden bizonnyal bebiztosította helyét a szeptember 18-án kezdődő törökországi korosztályos ökölvívó Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatottban.

Balatonfüreden régiós csapatbajnoki fordulót bonyolítottak le: a Nugyat-dunántúli régió a Közép-dunántúli régióval meccset. A nyugati csapatban Jankó Krisztián, Lakotár Benedek, Buza Rafael és Buza Rómeó képviselte a Fitt-Box Ökölvívó SE, O. Vadász Zoltán a szombathelyi Skorpió Box Club, Habda Milán a Haladás VSE színeit. A serdülő korcsoport alatti bunyósok edzőmeccseket vívtak, a nagyobbak a csapatbajnoki küzdelmeken bizonyíthattak - a csatát a nyugat régió válogatottja nyerte 14-11-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!