Sport

2017.03.20. 19:57

Nyolcat kaptak - Az Aramis verte el a szétszórt Haladást

Budaörs - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a jó erőt képviselő Aramis vendégeként szenvedett kiadós vereséget.

Tóth Gábor

Aramis SE-Swietelsky-Haladás VSE 8-4 (5-1).

- Budaörs, 100 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Wittner, Zimonyi (Ibriksz).

Aramis: Hegedűs - Büki, Roni, Bognár, Cseri. Csere: Soós (kapus), Sámson, Szeghy, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi. Játékos-edző: Frank Tamás.

HVSE: Sásdi - Horváth P., Gyurcsányi, Öreglaki, Németh E. Csere: Matyi (kapus), Bencsik, Hegyesi, Hajmási, Sipos G., Vidák, Halmos, Németh P. Edző: Turzó József.

Szombathelyi gólszerzők: Öreglaki, Horváth P. (2), Vidák.

A Haladás idén már kétszer találkozott az Aramisszal: bajnokin idegenben 6-0-ra, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig - semleges pályán - 6-1-re verte. Vagyis azért nem esélytelenül utazott Budaörsre a HVSE.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés: a Haladás az első támadását gólra váltotta, Öreglaki volt eredményes a 10. (!) másodpercben. Aztán jött a hidegzuhany. Talán túlságosan elkényelmesedtek a vasiak, elbízták magukat, mert körülményes játékra váltottak. Sokat egyénieskedtek a zöld-fehér futballisták, rengeteg labdát vesztettek, amelyekből kontrákat vezetett, könnyű gólokat lőtt a házigazda. Az Aramis villámgyorsan megfordította az állást. A házigazda négy gólt rúgott kontrából, majd Roni volt eredményes kisbüntetőből - jellemző a szombathelyiek szétszórt játékára, hogy zömében teljesen értelmetlenül, ártalmatlan szituációkban gyűjtötték be a hat faultot. Nagyon úgy tűnt, hogy az Aramis az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, egy összeszedettebbnek tűnő Haladás lépett pályára. A szombathelyiek ekkor már jobbak voltak támadásban - igaz, sokat játszottak öt a négyben, és kiállítás is volt a hazaiaknál. Ebben a játékrészben úgy rúgott három gólt a Haladás, hogy számtalan ziccert elpuskázott. De hiába hajtott becsülettel a szombathelyi gárda, az Aramis győzelmét egyetlen pillanatig nem fenyegette veszély.

Turzó József: - A nyolc bekapott gól önmagáért beszél. Gyermeteg hibákból kaptunk elkerülhető gólokat - a játék képe alapján ennyivel most jobb volt az Aramis, megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!