Sport

2015.11.24. 15:03

Olasz vendég érkezik

Szombathely – A FIBA Kupa 5. fordulójában a Falco-Trend Optika KC NB I-es kosárcsapata az olasz Varese gárdáját fogadja szerdán 18 órás kezdéssel (M4 Sport).

Tóth Gábor

Az ötszörös Euroliga/BEK-győztes, tízszeres bajnok Varese két győzelemmel, két vereséggel, a Falco egy győzelemmel és három vereséggel várja a nemzetközi sorozat folytatását.

A felek olaszországi meccsén biztosan nyert a Varese (94-71). A szombathelyi csapat nincs túl szerencsés szériában, legutóbbi két meccsét elveszítette, ráadásul bosszantó körülmények közepette: a FIBA Kupa előző játéknapján, múlt szerdán úgy kapott ki svéd Södertälje gárdájától 81-85-re, hogy három perccel a vége előtt még tíz ponttal vezetett, vasárnap pedig egyetlen ponttal bukta el a Pécs elleni idegenbeli bajnokit (82-83).

A Falco (7/2) az NB I. listavezetőjeként, a Varese (4/4) pedig az olasz tabella 10. helyéről fut neki a szombathelyi mérkőzésnek.

A szombathelyi csapat nincs túl szerencsés szériában, legutóbbi két meccsét elveszítette
Fotó: Unger Tamás

– Bosszús vagyok, mert utóbbi két vereségünk elkerülhető volt, bőven volt győzelmi esélyünk a Södertälje és a Pécs ellen is. Ha kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor most sokkal jobb hangulatban nyilatkozhatnék – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Vasárnap a Pécs ellen puhán, gyenge védekezéssel kezdtünk, nagy előnyt adtunk a házigazdának. Később aztán hiába jöttünk vissza a meccsbe – az pedig felettébb érdekes adat, hogy a hazaiak 21 büntetőt dobhattak, míg mi csak hatot... Ugyanakkor, ha az olaszok ellen sem figyelünk oda a kezdésre, akkor kiütnek minket.


– Ellenfelünk fizikálisan remek együttes, atletikus játékosokat vonultat fel. Gyorsan, agresszívan játszik. Nem mi vagyunk az esélyesek, nem lesz könnyű dolgunk. Tovább nagyon már nem juthatunk a csoportunkból, de szeretnénk emelt fővel lejönni a pályáról. A tét az ellenfelünk vállát nyomja, felszabadultan kosarazhatunk. Ugyanakkor szervezett, motivált játékot várok a fiúktól. Csak csapatként lehet esélyünk a bravúrra. Meggyőződésem, hogy tanultunk az elmúlt két meccsen elkövetett hibáinkból. Teljes csapattal készülünk, megpróbálunk örömet okozni a szurkolóinknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!