Sport

2016.09.23. 19:55

Kiütötte ellenfelét, 19-0-ra nyert a Viktória FC

Zalaegerszeg - A női labdarúgó-Magyar Kupa nyolc közé jutásáért vívott mérkőzésen a Viktória FC a földbe döngölte az NB II-es ZTE-t.

Pum András

Zalaegerszegi TE-Viktória FC 0-19 (0-11)

Zalaegerszeg, 60 néző, női labdarúgó-Magyar Kupa, nyolcaddöntő, vezette: Dávid.

ZTE: Varga F. - Tolnay, Tibola, Kovács K., Gángó - Császár F. (Harmath), Lukács, Szakács, Pásztor (Király) - Gáspár, Szegedi. Edző: Jandovics Jenő.

Viktória FC: Bíró (Császár H.) - Kun, Tálosi (Horváth V.), Balogh H., Vörös - Csidei, Harsányi (Kiss Zs.), Kopcsándi - Szakonyi, Siklér, Fábián. Edző: Csordás Csaba.

Siklér Kinga fél tucat gólt lőtt a zalaegerszegi csapatnak
Fotó: Szendi Péter

Már az első támadásából tizenegyest harcolt ki a nagy lendülettel kezdő Viktória, amelyet Balogh értékesített. A védő kinyitotta a vasi gólcsapot. A hatodikban Szakonyi növelte az előnyt, majd a 14. percben a hosszú sérülése után ismét kezdőként szereplő Harsányi is betalált: szűk negyedóra után gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás. Az NB II. 10. helyén álló zalaiak próbálkoztak, ám nem tudtak kibontakozni. A Viktória nem állt le, ment előre, és zsinórban rúgta a gólokat. A 30. és a 40. perc között hatszor is betalált, a félidőben 11-0-ra vezetett a vendéggárda.

Szünet után sem változott a játék képe, a szombathelyiek rengeteg támadást vezettek, tartották a tempót, a hajrában már arra is figyeltek, kivel rúgassanak gólt. A meccs összképe alapján a Viktória ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Gólszerzők: Siklér 6, Szakonyi 4, Balogh 3 (egyet 11-esből), Kiss Zs. 2, Vörös 2, Harsányi, Fábián.

- Gratulálok a csapatnak, az eredmény önmagáért beszél. Örülök, hogy a lányok úgy álltak a meccshez, ahogy kell - értékelt Csordás Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!