Sport

2017.03.28. 17:40

Ötszettes meccsen győzött a SZoESE röplabdacsapata

Budapest - A női röplabda NB II. nyugati csoportjában idegenben tudott nyerni a SZoESE együttese.

Horváth Erika

Közgáz SC és DSK-SZoESE 2:3 (-13, 19, 21, -17, -12). - Budapest, 10 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

SZoESE: Gulkai, Varga N., Horváth M., Kiss L., Halmosi, Simon F. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Csóka, Molnár. Edző: Bodzer At-tila.
A nyugati csoport ötödik helyén álló SZoESE a hetediknél vizitált. Nagyszerűen kezdtek a szombathelyiek, a hazaiak cserékkel és időkéréssel sem tudták megállítani őket (13-25).

Sokkal szorosabban alakult a második játszma, a végjátékban jobban koncentráltak a fővárosiak (25-19). Az egyenlítés meg-acélozta a Közgázt és magabiztosan nyerte meg a következő szettet is (25-21). Nagy csatát hozott a negyedik játékrész. Jó ideig felváltva estek a pontok, aztán Simon Fanni és Varga Nikoletta ütéseivel, Gulkai Zsófia pedig ejtésekkel a SZoESE felé billentették a mérleg nyelvét (17-25).

Gulkai Zsófia ejtéssel próbálkozik, a háttérben Simon Fanni Fotó: Unger Tamás

Az ötödik, döntő játszmában rögvest vezetést szerzett a vasi együttes és két-három pontos különbségét végig meg tudta őrizni (12-15). A SZoESE ezzel a győzelemmel sem tudott elmozdulni az ötödik helyről. Junior: 3:0.

A Haladás VSE/Sportiskola csapata az elmúlt hétvégén a birkózóverseny miatt nem játszhatott hazai pályán. A Honvéd Zrínyi elleni bajnokijukat április 15-én pótolják a zöld-fehérek.

Ezen a hétvégén SZoESE-Haladás szombathelyi rangadó lesz az NB II-ben - szombaton 11 órától az egyetemi csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!