Sport

2014.09.18. 16:25

Rajtra készen a vasi NB II-es kézicsapat

Szentgotthárd - A hétvégén elrajtol az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 2014/2015-ös idénye. A mezőnyben a Pawel Packing-Szentgotthárdi KK képviseli a vasi színeket.

Tóth Gábor

Az északnyugati csoport 12 csapatot vonultat fel. A tavalyi bajnok Tatabánya feljebb lépett, az utolsó Tapolca kiesett. A helyükre érkezett az NB I/B-ből az Ajka, illetve Veszprém megyei bajnokként az MKB Veszprém II.

- Elnézve az ellenfeleket, ismerve az igazolásokat úgy vélem, hogy a tavalyinál erősebb, kiegyensúlyozottabb szezon vár ránk - fogalmazott a tavaly ezüstérmet szerző Pawel Packing-Szentgotthárdi KK edzője, Ernst Attila. - Nálunk a csapat gerince együtt maradt, a meghatározó játékosok közül csak Kocsis György fog hiányozni, aki munkahelyi elfoglaltás miatt szünetelteti a kézilabdát. Egyetlen érkezőről számolhatok be: a korábban a SZoESE és a CVSE kapuját védő Orbán Tibort igazoltuk le. A felkészülésünk jól sikerült, játszottunk többek között hat edzőmeccset, alaposan felkészültünk a bajnoki rajtra, a fiúk jól dolgoztak sérültünk nincs. Úgy öt-hat csapat küzdhet a dobogóért, és mi is szeretnénk ott lenni a legjobbak között. Ugyanakkor amatőr csapat vagyunk, sok a fiatal, saját nevelésű játékosunk, nem lesz könnyű odaérni az élmezőnybe. Vagyis nagyon szép teljesítmény lenne, ha begyűjtenénk egy érmet.

A Szentgotthárd hazai pályán kezd, szombaton 16 órakor fogadja a Hort gárdáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!