Sport

2015.08.27. 13:50

Rajtra készen - Kezdődik a 2015/2016-os futsalszezon

Szombathely - Kezdi a 2015/2016-os bajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A gárda tavaly bronzérmet nyert, idén is az élmezőny a cél – az anyagi háttér stabil, a névadó szponzor hosszabbított.

Tóth Gábor

Hagyományos, idény eleji sajtótájékoztatóját tartotta a Haladás VSE Rohonci úti klubépületésben a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Bevezetőként Bokor Zsolt, a HVSE futsal szakosztályának elnöke a tavalyi, remekül sikerült szezont idézte fel, amikor is bronzérmet nyertek a zöld-fehérek – ez a klub fennállásának legjobb eredménye. A folytatásban szót kért Homlok Zsolt, a HVSE elnöke, egyben a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. ügyvezetője. Aki elmondta, hogy a Swietelsky újabb három évre szóló névadói, szponzori szerződést kötött a futsalcsapattal. A támogatás nem csak az első, NB I-es csapatot érinti, hanem az egész szakosztályra kiterjed, az utánpótláscsapatok is profitálnak belőle. A gazdasági szakember, sportvezető arra kéri a megye vállalkozásait, vállalatait, hogy kövessék a Swietelsky példáját, áldozzanak a helyi sportra – hiszen a futsalcsapat példája is bizonyítja, ha stabil az anyagi háttér, akkor szép eredményeket lehet elérni.

A csapatkapitány Horváth Péter (balról) és a friss igazolás, Nagy Tamás a 2015/2016-os új mezekkel (Fotó: Unger Tamás)

Marcos Angulo második szezonját kezdi a szombathelyiek kispadján. A spanyol mester szerint a tavalyi szezont nehéz lesz túlszárnyalni. Már azt nagy eredmények tartaná, ha sikerülne megőrizni a bronzérmes pozíciót. Alap elvárás a csapattal szemben, hogy beverekedje magát a felsőházba, ott pedig a lehető legjobban szerepeljen – ez megoldható feladat. A mester szerint a mezőnyből a két profi csapat, a Győr és a Berettyóújfalu idén is kiemelkedik. Mögöttük viszont több hasonló képességű együttes van. Marcos Angulo úgy véli, ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik a szombathelyi futsalklub, akkor előbb-utóbb odaér a Győr és a Berettyó mellé, közé – ő legalábbis ennek a szellemében folytatja a munkát, az építkezést. A tréner jelezte, nagyon örül annak, hogy egyre szorosabb az együttműködés az Illés Akadémia és a futsalklub között. Ennek bizonyítéka, hogy idén sikerült két fiatal – tehetséges, fejlődőképes – szombathelyi játékost igazolni az akadémiáról. Bízik benne, hogy a jövőben többen is követik Molnár Milán és Németh Erik példáját. A csapat már több mint egy hónapja tréningezik, a játékosok jól dolgoznak, felkészülten várják a bajnoki rajtot. A tréner az új igazolások közül nagyon sokat vár a Berettyóújfalutól szerződtetett, háromszoros bajnok, jelenleg is válogatott Nagy Tamástól. A 28 éves játékos Cipruson is futsalozott, szerepelt a Bajnokok Ligájában, vagyis egy rutinos, nemzetközi szinten is ismert játékos, aki komoly erősítést jelent. Végezetül Maros Angulo elárulta, bizakodva várja az új szezont, bízik a játékosaiban.

A Swietelsky-HVSE hétfőn (18.30) a jó erőt képviselő Aramis vendégeként kezdi meg a 2015/2016-os szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!