Sport

2016.05.29. 14:05

Régi kép - régi emlék: amikor osztályelső lett a Haladás

A két évtizeddel ezelőtt készült felvételnek ennyi idő után is említést érdemelnek az előzményei. Már csak azért is, mert az előtte lévő öt évben háromszor köszöntek el az élvonaltól a Haladás labdarúgói.

Bodor Ferenc

Viharos időszak volt ez, kinevezésekkel, lemondásokkal, leváltásokkal, edzőkeringőkkel tarkított. Az akkori helyzet kuszaságainak az eltérő vélemények enyhítésére kerekasztal-beszélgetést szervezett a Vas Népe. Állami és sportvezetők, vállalkozók, jelen és volt játékosok ültek egy asztalhoz. Ott volt dr. Pusztai Gyula, Vas megye közgyűlésének elnöke, Szabó Tivadar MÁV-igazgató, a Haladás elnöke, Csigó Szabolcs ügyvezető elnök, Horváth László, a Styl Rt. vezérigazgatója is. A labdarúgókat Halmosi Zoltán, Kereki Zoltán, Hegedüs Péter, Jagodics Zoltán, Marton Róbert és Kovács Sándor képviselte.

A büki ünnepségen balról Illés János, a Siófok és az NB II-es bizottság elnöke, Wagner András, Szombathely polgármestere, Ágics János szakosztályelnök, Kuncze Gábor belügyminiszter, Benkő László MLSZ-elnök (Fotó: VN-archív)

Kemény szócsaták váltogatták egymást - főleg Csigó és Kereki között. Szokásához híven Halmosi most sem rejtette véka alá a véleményét. Kiemelte, hogy a vezetést egyenes, hiteles emberekre kell bízni, s aki hibát követ el, álljon fel becsületből, önként. Aztán, amikor az egész elnökség lemondott, 1994 októberében, az Ágics János, Homolya Tibor, dr. Koledics Ferenc alkotta válság-stábra bízták az irányítást. A csapat az NB II-ben sem szerepelt rózsásan, többször mindössze 800 néző lézengett a lelátókon. Rátkai Lászlót leváltották, helyére Fedor Sándort ültették a kispadra. Tavasszal megtáltosodott a zöld-fehér együttes, ez meglátszott a nézőszámokon is, a Siófok ellen hat-, a BKV elleni csatán pedig nyolcezer néző tombolt. A bajnoki cím a Tatabányán 2:1-re megnyert találkozó után dőlt el. Azt a napot Ágics János - aki az elnöki posztot töltötte be - azóta sem felejtette el.

- Összetartó, jó hangulatú társaság jött össze, több akkori játékossal a mai napig jó a kapcsolatom. Az élvonalban az ősz ugyan nem indult jól, akkor Mihalecz Istvánt hoztuk ide szakvezetőnek. A legfontosabb az volt, hogy sikerült megállítani az ingázást. A mostanság joggal, folyamatosan ünnepelt kapus, Király Gábor akkor lett stabil tagja a Haladásnak. Azért is gondoltam arra, hogy a bajnoki érmek átadását méltón ünnepeljük meg, Hermann György igazgató ennek helyszínéül felajánlotta az elegáns bükfürdői szállodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!