Remekül nyitottak a speciális olimpikonok

2017. március 20., 21:40 szerző: Tóth Gábor
komment
Körkép - Megkezdték szereplésüket a magyar sportolók - köztük a kőszegi delegáció tagjai - az ausztriai Speciális Olimpia Téli Világjátékokon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Speciális Olimpia Téli Világjátéka a vizes világbajnokság mellett a világ legnagyobb sportrendezvénye 2017-ben - 107 ország 2700 sportolóját fogadja Ausztria.

A magyar küldöttség Kőszegről indult Karintia tartományba. A sportolók és kísérőik a vendéglátó városokban töltöttek el két napot: ismerkedtek a körülményekkel, ráhangolódtak a versenyre, többek között hegymászás, hegyi túra szerepelt a programban. Aztán szétvált a csapat, a hófutók Ramsauba, a síelők Schladmingba, a korcsolyázók és a padlóhokisok pedig Grazba utaztak. A hétvégén pedig már elrajtoltak a selejtezők. A kőszegi Vígh Barbara és Kurucz Tamás a hófutók 100 méteres divizionálásán szerepeltek sikeresen. Két győzelemmel kezdett a zömében kőszegiekre építő magyar padlóhoki-válogatott: a spanyolokat 16-0-ra, a ciprusiakat 11-0-ra verte meg divíziós csoportjában. Az alpesi sízők felmérésen és gyakorláson vettek részt Schladmingban, míg a műkorcsolyázók és gyorskorcsolyázók a grazi jégstadionban edzettek. Mint azt Pintér István, a Kőszeg-Wink PSC egyesület elnöke, a magyar delegáció tagja, a padlóhokisok edzője jelezte, minden magyar sportoló egészséges és rajtra kész.

Tóth Gábor

2017. március 20., 21:40 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...