Sport

2016.11.27. 19:50

Presztízsmeccsen győzte le a Rum a Jánosházát - A Kőszeg megverte a Lukácsházát

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi utolsó fordulójában a szomszédvári derbin a Kőszeg 1-0-ra verte a Lukácsházát. A Répcelak-Rábapaty meccsen a hazaiak a 96. percben egyenlítettek, ezt követően a vendégszurkolók egy része betódult a pályára és szidalmazta a játékvezetőt.

Pum András

Egyházasrádóci SE-Vasvár VSE 2-2 (1-0). Egyházasrádóc, 120 néző, vezette: Takács R.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár, Lődi, Vilics, Németh M. - Tóth M. (Molnár I.), BALOGH A., MOLNÁR L., Tóth J. (Budai) - László, Mészáros (Simon). Edző: Simon Attila.

Vasvár: SMOLCZER - Bíró, HAJAS, Réfi, Horváth A. - Vincze K. (Molnár B.), Varga A., Pálla (Bakos), Czövek (Schermann) - Vincze B. (ROBÁN), Horváth Á. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: Mészáros, Lődi, illetve Hajas, Németh M. (öngól).

A szezonzárón a parádés évet futó hazaiak és a fiatal vendégek találkoztak. Az első félidő nagy része mezőnyjátékkal telt el, majd a hajrában egy szép akció végén Lődi hasonlóan szép mozdulattal emelt a hálóba. Szünet után a hazaiak kezdtek jobban, és hamar kétgólosra növelték előnyüket. Sőt, ezt követően újabb ziccereket hibáztak el. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy lecsorgó labda utáni öngóllal szépített a Vasvár. Belelkesedtek, kitámadtak a vendégek, ám a hazaiak kontráikból többször is eldönthették volna a mérkőzést. De mivel kihagyták ziccereiket, a vasváriak büntettek. A csapatkapitány Hajas távoli bombájával ugyanis kiegyenlítettek. A hátralévő időben mindkét kapu előtt maradtak ki helyzetek.

Kiswire Szentgotthárd- Uraiújfalu SE 2-2 (1-1). Szentgotthárd, 80 néző, vezette: Boda.

Kiswire Szentgotthárd: Csuk - Kovács P. (Bugán), MERKLI, VASS, Dancsecz, Sipos - NAGY O., Kovács G. (Burka), KOVÁCS T. - Düh (Muszka), Nyári (Sütő). Edző: Heiter László.

Uraiújfalu: HORVÁTH B. - Belegrai, GÖNCZÖL, PRINCZES, Hajas - SZAKÁL, Gallen, Keszei, Döbrönte - Varga Zs., PAP. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Kovács T. (2), illetve Pap, Szakál.

A szentgotthárdiak az első perctől kezdve támadtak, és gyorsan vezetést is szereztek. A Szentgotthárd nem elégedett meg egygólos előnyével, tovább rohamozott, ám a legjobb helyzeteket is elhibázta. Aztán jött a hidegzuhany: egy rövid felszabadítást követően szép gólt szerzett az Uraiújfalu. A találat megfogta a hazaiakat, a vendégek két óriási helyzetet is kihagytak, pontosabban a 17 esztendős ifikapus, Csuk védett hatalmasakat. A második félidőben egy óriási védelmi hibát követően Pap 30 méterről, rutinosan az üresen maradt kapuba ívelt. A gotthárdiak mentek előre az egyenlítésért, a hajrában elképesztő ziccereke rontottak el. Majd a 95. percben Kovács szép góljával sikerült kiegyenlíteniük. Korrekt játékvezetés mellett a lelkesen, sportszerűen futballozó uraiújfaluiak ellen a hazaiak több góllal is nyerhettek volna, ám a végén örülniük kellett az egy pontnak is.

Király SZE-Vasi Opus-Nádasd KSE 1-1 (1-1). Szombathely 100 néző, vezette: Szabó Z. II.

Király SZE: Mester - Petrőczi (Kovács R.), Janzsó, KISS B. Hegedűs - Németh B. (NÉMETH D.), VARGA G., Szalay (Kudron), HUJBER B. - Takács P. (Marsai), Hujber G. (Nemes). Edző: Hajmási Milán.

Nádasd: ESZTERGÁLYOS - Horváth G., Podlaviczki, BALÁZS, Cser - Horváth A. (Csenterics T.), Takács Á., Zsigmond (Biczó), Zsoldos - TAKÁCS M., Csenterics J. (Szakály). Játékos-edző: Csenterics János

Gólszerzők: Hujber B., illetve Balázs

Jobban kezdte a találkozót a Király, több lehetősége is volt, de Esztergályos hárított, így nem sikerült előnyre szert tenniük a szombathelyieknek. Ezután a vendégek is jelezték, hogy pontokért érkeztek a vasi megyeszékhelyre. Egy pontrúgás után a vezetést is megszerezte a Nádasd, Balázs révén. Nem örülhettek sokáig a vendégek, mert egy gyönyörű akció végén Hujber Bálint egalizált. A félidő végén pedig a vezetést is átvehette volna a hazai csapat, de megremegett Hujber Gábor lába. A második játékrészben mindkét együttes támadott és kevesebb figyelmet fordított a védekezésre. Hiába dolgozott ki több ziccert a Király, több gólt nem sikerült szerezniük. Rá- adásul a hajrában csak a szerencsén múlt, hogy a vendégek nem három ponttal távoztak. Izgalmas és fordulatos mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született.

Kemenesalja FC-Körmendi FC 0-6 (0-2). Vönöck, 70 néző, vezette: Horváth P.

Kemenesalja: Nagy - Berecz, ERDÉLYI, KÓBOR, Németh P. (Farkas) - Laki, Mógor, Smidéliusz, Mendel (Horváth X.) - Németh R., Őri. Edző: Hegyi László

Körmend: Szabó (Báger) - Takács Á., Nagy T. (Kádár), Varga A., TAKÁCS M. (Nyári) - NIKSZ, Balikó, Török G., CZIMBER - Sipos (Horváth P.), MAKAI. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Gólszerzők: Niksz 3, Takács M., Sipos, Makai.

Már az első pillanattól nyomatékosította a Niksz vezette Körmend, hogy mindenképpen három ponttal távozna. Ennek megfelelően a 17. percben megszerezte a vezetést a vendégegyüttes. Sok helyzetet dolgoztak ki a körmendi játékosok, de az első játékrészben még jól tartotta magát a Kemenesalja. A fordulást követően beindult a henger és a gólkirályi cím legnagyobb esélyesének, Niksz vezetésével kiütéses sikert arattak a vendégek. A Körmend magabiztos, jó játékkal gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Kőszegi FC-Schott Lukácsháza SE 1-0 (1-0). Kőszeg, 500 néző, vezette: Vass.

Kőszeg: Táncsics - TOLDI, RÁCZ, Major - MÁTHÉ, Keresztes (Tompek) - HANKÓ (Bigner), MOLNÁR Z., Réti (Marti Ch) - VARGA (Őri), Molnár Cs. (Marti Ra.). Játékos-edző: Táncsics András.

Lukácsháza: Fabsitz - Szabó Ch., NÉMETH P., SZALAI(Naisz), Baranyai - Gombás, Gugcsó, LENGYEL, Kovács - Czeglédi, Tar (Németh Cs.). Edző: Kratochwill Zoltán, Sántha Szilárd.

Gólszerző: Varga B. Kiállítva: Kovács Zs.

A kőszegieknél nagy volt a fogadkozás, létfontosságú volt a három pont megszerzése. Így is kezdtek, és kapujuk elé szögezték a vendégeket. Hamar góllá érett a fölényük: Varga lépett ki és mesterien lőtte ki a bal felső sarkot. Ezután is a hazaiak támadtak. Aztán felébredtek a vendégek is és átvették a játék irányítását. A Kőszeg beszorult, de igazi gólhelyzetet nem tudtak a lukácsháziak kialakítani. A második félidőben is a hazaiak kezdeményeztek többet, kapufát is lőttek. A vendégeknek is adódott két komoly lehetősége, de mindkét fejest hárította Táncsics.

Répcelaki SE-Rábapatyi KSK 1-1 (0-0). Répcelak, 400 néző, vezette: Hittaller

Répcelak: Gyécsek - Tamási, TÓTH DÁ., Balassa, AMBRUS - Balikó B., Harkai (Pungor) - Kiss T. (Farkas B.), Csordás, TÓTH DO. - Jordán. Játékos-edző: Balassa Péter

Rábapaty: KIRÁLY T. - Király Zs. (Dovánszki), CSUPOR, PIROS, Balhási - GOSZTOLYA (Dugovics), GALLEN, Szabó, Fehér (Király L.) - VADÁSZ (Kovács T.), Bajnok (Németh K.). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Balassa, illetve Vadász.

Nem csak a hazaiak, a vendégek is felvállalták a nyílt támadójátékot, ezért élvezetes első félidőt produkáltak a résztvevők. Nem csak helyzetek, hanem kemény összecsapások is színesítették a találkozót. A második játékrész elején egy megkérdőjelezhető szögletet ítélt a játékvezető, amely után megszerezte a vezetést a Rábapaty. Ezután több cserét hajtott végre a vendégegyüttes, ezzel magára húzta ellenfelét. A hajrában felpörögtek az események. Több büntetőgyanús esetnél maradt néma a síp, majd a megítélt hosszabbításra is ráhúzott a játékvezető a több csere miatt. Az utolsó percben Balassa egalizált, ami kiverte a vendégszurkolóknál a biztosítékot és néhányan a pályára mentek számonkérni a sípmestert. Tettlegességre nem került sor, de a játékvezetői hármas ténykedésével senki nem volt megelégedve. Igazi, élvezetes, helyenként látványos rangadót vívtak a csapatok.

Rum-Jánosháza 2-0 (1-0). Rum, 100 néző, vezette: Fischer.

Rum: Busi - Leitgeb, Koronczai, Kontics, Tóth M. - Sipos (Dávid), Csernák, Papp, Kovács B. - Bősze I. (Ivics) Somogyi (Horváth D.). Edző: Pup András.

Jánosháza: Gadavics - HORVÁTH, LENDVAI, TÓTH, Szabó - Kalányos (Vincze), Orosz, PINTÉR (Laczi), Dénes - Marsai, Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerzők: Kovács B., Bősze I.

Mindkét csapat nagy várakozással tekintett a meccs elé, elsősorban azért, mert a két csapat tavaszi, 3-0-s rumi győzelmet hozó mérkőzését a vendégek - a rumiak szerint jogosulatlanul - megóvták és végül a jánosháziak javára 3-0-al igazolták a meccset. A mostani mérkőzésen a vendégek higgadtabban futballoztak, sokpasszos játékukkal több helyzetet is kialakítottak, ám a rumiak második lehetőségüket gólra váltották. Szünet után a rumiak taktikusan, lendületesen futballoztak, több lehetőségük is akadt, és végül 2-0-s győzelemmel búcsúztak az őszi szezontól. Jó játékvezetés mellett megérdemelten nyert a hazai csapat. A Rumban valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

Szombathelyről Hajmási Milán, Szentgotthárdról Heiter László, Vönöckről Kovács Kitti, Kőszegről Táncsics András, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Répcelakról Balassa Péter, Rumból Pup András, Egyházasrádócról Bali László tudósított a mérkőzésekről.

1. Körmend 15 14 1 0 62- 7 43

2. Celldömölk 15 11 2 2 47- 11 35

3. Rábapaty 14 9 4 1 30- 13 31

4. Répcelak 15 9 2 4 28- 14 29

5. Egyházasrád. 15 8 3 4 26- 24 27

6. Rum 15 6 4 5 21- 23 22

7. Jánosháza 15 6 2 7 21- 29 19

8. Vép 15 5 3 7 26- 32 18

9. Szentgotthárd 15 5 3 7 20- 28 18

10. Lukácsháza 15 5 3 7 19- 31 18

11. Király SZE 14 3 6 5 22- 27 15

12. Vasvár 15 4 2 9 23- 31 14

13. Nádasd 15 4 2 9 23- 33 14

14. Kőszeg 14 3 2 9 11- 25 11

15. Uraiújfalu 15 2 4 9 18- 39 10

16. Kemenesalja 14 1 3 10 11- 41 6

Celldömölki VSE-Vép VSE 4-1 (1-0). Celldömölk, 100 néző, vezette: Héra.

Celldömölk: Bíró - Vajda, Varga J., Győrvári (Bodor), Györkös (Németh J.) -Enyingi Ma. (Virág), Lempeg (Szuh), Potyi, Enyingi Má. - Ódor, Piri (Dobson). Edző: Koman Vladimir.

Vép: Bezdi - Vermes, Joó, BALIKÓ, Wágner - DANCS, Török (Pócza), Varga O. (Beke P.), MARKÓ - Vajda (Beke K.), Illés (Nagy I.). Edző: Takács Csaba.

Gólszerzők: Németh J., Ódor, Enyingi Má. (11-esből), Piri.

A celldömölkiek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, főleg a vépi térfélen pattogott a labda, a hazaiak körbeadogatták a védelmet. A védekezésre berendezkedett vendégek kontrákkal kísérleteztek, kevés sikerrel. A kemenesaljaiak gólja a nagy fölény ellenére nehezen született meg. A 20. percben Pirit buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Enyingi Márk váltotta gólra (1-0). Nem sokkal később duplázhatott volna a celldömölki játékos, de az újabb megítélt tizenegyest ezúttal a jobb kapufára lőtte.

A második félidőben még jobban beszorította ellenfelét a hazai együttes, gyors passzokkal igyekezett a vépiek kapuja elé kerülni. Bő negyedóra elteltével, a 63. percben Piri találatával aztán már kétgólosra hízott a celldömölki előny. Ettől kezdve már csak a gólkülönbség volt kérdéses a hitét veszített Vép ellen. A 75. percben Németh József 16 méterről lőtt a bal sarokba (3-0), majd két perc múlva Potyi beívelését Ódor szép mozdulattal fejelte a léc alá (4-0). A hátralévő időben a vasiak számtalan lehetőséget elhibáztak még, újabb gól nem esett.

A meccset végigtámadó vendéglátók ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek. Valamennyi celldömölki futballista jó teljesítményt nyújtott.

Hat gólt szerzett Vönöckön az őszi bajnok Körmend FC együttese




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!